Pravi savet

7 pravila monetarnih odnosa u braku: Evo kako pravilno rasporediti novac da nikad ne dođe do svađe!

Milioni parova širom sveta posvađaju se, raskinu ili se razvedu zbog novca. Novac je oduvek bio lakmus test za odnose

Lifestyle 27.05.2020. - 12:01h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ko treba da plati? Da li moram da budem finansijski nezavisna u braku? Da li je i moj novac, zajednički novac?  Ta pitanja često znaju da stoje između para kao santa leda ili nepremostiva barijera. Međutim, harmonični odnosi se ne mogu graditi, ako između vas stoji bilo koji problem ili neispitana tema.

 

7 pravila monetarnih odnosa u braku ili kako da izbegnete svađe oko novca:

 

1. Muškarac zarađuje

 

I on sve plaća. Ovo nije kazna, već sasvim normalna muška zona odgovornosti. Neke žene pristupaju ravnopravno u popunjavanju porodičnog budžeta. Tada se pitaju zašto suprug sve više leži na kauču i ne pomaže. Jer zna da će žena zakrpiti svaku finansijsku rupu.

 

2. Naučite da delite - uživanje, ali i zaradu

 

Nemojte misliti da je muškarac obavezan da zarađuje, a žena da troši. Istinski mudra žena shvata koliko je važno razvijati se. Žena je stub svake kuće, čuvak ognjišta i ljubavi. Pravilno rasporedite uloge u kući. U dvoje je sve lakše.

 

3. Budite nemoćne

 

Muškarci žele da budu potrebni, žele da poklone, žele da obezbede porodicu. Da bi razvili muški potencijal - ženi je lakše da pitanja finansija prebaci na muža. Njene želje su kao gorivo za njegov motor.

 

4. Zahvalite se jer tako osećate

 

Neka to ne bude isforsirana zahvalnost, već zaslužena. Stavite mu do znanja da ste srećni što pored sebe imate muškarca koji zna da rukovodi finansijama svoje porodice.

 

5. Poverenje je osnov svake veze

 

Ako se spremate da skočite sa litice, budite sigurni da je dole neko ko je spreman da vas uhvati. Uđite u zajednicu sa muškarcem kojem verujete.

 

6. Ženi nisu potrebni skupi pokloni

 

Nije bitna cena, bitna je pažnja. Žena će više ceniti buket cveća, od skupocenog nakita.

 

7. Ne fokusirajte se na prihode

 

Nije sve u novcu. Možete da odete i na Maldive, ali srce može da vam bude prazno. Ako pored sebe imate srodnu dušu, novčani problemi vam ništa neće moći.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...