DELOTVORNO

Drevna kineska tehnika lečenja stresa i anksioznosti: Umiruje nervni sistem za nekoliko minuta!

Drevna kineska metoda se uspešno bori sa depresijom i stresom

Lifestyle
Autor:
Drevna kineska tehnika lečenja stresa i anksioznosti: Umiruje nervni sistem za nekoliko minuta!
Foto: Shuterstock

Ova metoda kineske alternativne medicine pojavila stara je skoro 2 500 godina i dan danas se smatra najdelotvornijom tehnikom za mnoge fizičke i mentalne bolesti, uključujući stres i depresivna raspoloženja, piše Lovesensa.

Prema kinseskoj alternativnoj medicini na našem telu postoji niz tačaka čijim pritiskanjem je moguće ukloniti sve fizičke bolove, ali i oterati loše misli i izlečiti anksioznost. Ove tačke se nalaze na energetskoj liniji našeg tela, koje se još zovu i energetski meridijani.

Energetski meridijani usmeravaju našu životnu snagu. Ako je rad ovih meridijana poremećen, on se može podesiti pomoću akupresurne tehnike, stimulisanjem određenih tačaka.

Ukupno ima 12 energetskih meridijana i svi oni prolaze kroz najvažnije organe našeg tela. Ovi meridijani održavaju telo u formi, a ako bar jedan od njih prestane normalno da funkcioniše, telo gubi ravnotežu.

Teško se primećuje, a posledice mogu biti strašne: Ovi znaci otkrivaju depresiju!

foto: Shuterstock

Klikom na određene delove tela, ljudi mogu ublažiti neželjene efekte izazvane anksioznošću i depresijom. Ova tehnika je veoma slična akupunkturi, ali umesto igli koriste se prsti.

A kada pritisnete područje CV 17, pozitivni rezultat se oseti gotovo trenutno. CV 17 je anteromedijanski meridijan 17 koji se nalazi u sredini grudnog koša. Kinezi veruju da je ova zona energetski epicentar tela u kojoj su koncentrisane sve ljudske emocije. Ona je najosetljivija na štetne efekte stresa.

Specijalisti za akupresuru su uvereni da čak i blagi pritisak na CV 17 zonu može spasiti čoveka od mnogih problema sa nervnim sistemom i ojačati njegov imuni sistem.

Zona CV 17 smeštena je tačno u centru, na sredini grudnog koša.

Za početak pronađite CV 17 nežno trljajući grudi dok ne nađete malu šupljinu. Sedite ravno i spojite dlanove kao da se molite. Vrhovima palčeva pritisnite tačku na 2-3 minuta.

Zatvorite oči, dišite duboko i osetićete kako se ceo nervni sitem opušta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs