OBAVEZNO PROČITAJTE

Život je da se u njemu uživa, brige ostavite po strani: Principi koji će vas promeniti iz korena!

Stalna borba sa vetrenjačama nikome nije poboljšala kvalitet života još

Lifestyle
14:01h Autor:
Život je da se u njemu uživa, brige ostavite po strani: Principi koji će vas promeniti iz korena!
Foto: Shutterstock

Umesto da stalno plivamo i borimo se protiv talasa, zašto ne bismo zastali i pustili život da nas nauči nekim lekcijama?

U proirodi čoveka je da stalno kontroliše život i sva dešavanja u njemu umesto da neke stvari pusti da idu svojim tokom. Neke situacije i događaji su neizbežni, a pokušaj da im se odupremo samo iscrpljuje.

Ponekad život ima bolji plan za nas od onog koji smo sami skrojili. Pustiti stvari da idu svojim tokom je sasvim u redu.

Kad počnu da nam se događaju stvari koje su mimo naših planova, počinje borba i nervoza. Uglavnom se dešava da u drugima tražimo krivicu, jer nismo spremni da prihvatimo nove okolnosti.

Svi imamo neka očekivanja, ali ne ostvari se uvek baš sve. Zbog toga se dešava da počnemo da razmišljamo negativno, a nije retko da nastupa i očaj.

Ako ste rođeni ovog datuma očekuju vas velike stvari u životu: Na ovaj svet ste poslati sa posebnom misijom!

foto: Shuterstock

Život nikad neće biti savršen, sa tim morate da se pomirite

Bez obzira koliku želju imamo da kontrolišemo svaki segment života od početka do kraja, to nam nikad neće poći za rukom. Ono što možemo da uradimo je da prihvatimo novonastale okolnosti.

Kad sve pođe po zlu, krivimo sudbinu i sebe smatramo žrtvama koje ne zaslužuju takve stvari. Umesto da sudbinu pogledamo direktno u lice i pokušamo da izvučemo maksimum iz nje.

Život zna da bude ponekad vrlo težak, a postaje još teži kada ne umemo da izvučemo barem nešto pozitivno i u trenucima koji nisu najsrećniji. Sastoji se od dobrih i loših trenutaka koji se smenjuju, a svi oni se dešavaju sa razlogom. Dobri su tu da u njima uživamo, a loši da iz njih učimo.

Pametni ljudi žive u neredu, psuju i kasno odlaze u krevet: Da li i vi spadate u ovu grupu?

foto: Shutterstock

Sve je stvar našeg stava i pogleda na život. Kad shvatimo da je život jedan i da i uprkos svim neprilikama moramo da ostanemo mentalno jaki, tada se sve menja.

Zapamtite da ništa ne traje do veka. Ako je dobro proćiće, ako je loše i to će proći. Uživajte u svakom trenutku i iz svakog izvucite maksimum.

Činjenica da nismo uspeli da stignemo do cilja u ovom trenutku ne znači da nikad nećemo. Pred prvom preprekom se ne odustaje nikad. Možda život trenutno ima neki bolji plan za nas i okreće nas u pravom smeru kako bismo ostvarili nešto veće i bolje.

Iako vam se možda sad čini da se ceo svet raspada, a zapravo to vodi do neke bolje i svetlije destinacije.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs