Život piše priče

Marija (68) je udovica: Odlučila je da napiše oglas lične prirode..

Smrt nije htela da dođe kada je Marija tražila, morala je da nastavi da živi

Lifestyle
Autor:
Marija (68) je udovica: Odlučila je da napiše oglas lične prirode..
Foto: Shutterstock

Marija je udovica, ima 68 godina. Prvih godina od kako je otišla u penziju, sumorno je tumarala po stanu, omamljena usamljenošću i stvarno je želela da umre.

Bukvalno je prizivala smrt, ali nije bila hrabra da izvrši samoubistvo. Zbog toga je našla indirektni način da izvrši samoubistvo: nakon 15 godina od redovnog uzimanja lekova za dijabetes, ona je odlučila da prestane da ih uzima i počela je da jede kolače i peciva po ceo dan. Čekala je komu.

Međutim, smrt je zeznuta rabota! Neće kad ti hoćeš. Uprkos stresu i nezadovoljstvu, slatkišima i neredovnoj i nepravilnoj ishrani, šećer je bio normalan.

Nije joj uspelo - morala je da živi!

Sin joj godinama ne živi u Srbiji. Snaju i unuče videla je svega pet puta. Zovu je oni svako drugo veče, ali pričaju taj grozni strani jezik pa Marija ne oseća povezanost sa rođenim unučetom, sa tim detetom koje nosi njenu krv.

"Udaj se zbog društva," savetovali su je prijatelji i komšije:"Udružićete penzije, živećete lepo..."

Uspešna poslovna žena javno traži muža: Imam 56 godina i tražim slobodnog gospodina koji voli svoju majku, ali ne živi sa njom! (VIDEO)

foto: Shutterstock

I Marija je upoznala razne muškarce koji su kod nje izazivali samo jedno osećanje - želju za povraćanjem. Međutim, usamljenost je bila nepodnošljiva. I Marija je odlučila da napiše oglas lične prirode:

"Pozivam stariju damu za zajednički život!"

Već osam godina Marija i njene dve starije drugarice žive zajedno.

Udružile su penzije, interese, žive u jednom stanu.. Imaju automobil, vikendicu, pristojnu sumu novca kojeg dobijaju od iznajmljivanja dva stana od njenih prijateljica (jer sada njih tri žive kod Marije)...

Kupile su nordijske štapove za pešačenje, pa sada svako jutro šetaju kraj reke. Uzele su člansku kartu za bazen, pa dva puta nedeljno idu na plivanje. Ne propuštaju koncerte, izložbe, letovanja i zimovanja... I nikad se nisu bolje osećale!

Život može da bude lep i u poznim godinama. Treba samo znati živeti!

(Stil.kurir.rs)

Ovi saveti su se poštovali 1620. godine: Radi ovo i bićeš najbolja supruga na svetu!

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs