ŽIVOTNA LEKCIJA KOJU ČESTO ZABORAVIMO

Loše okolnosti su posledice zabluda koje sami stvaramo: I za sreću i za tugu smo krivci isključivo mi sami!

Razmislite dobro da li vas od uspeha udaljavaju realen okolnosti ili vaša opravdanja

Lifestyle
16:44h Autor:
Loše okolnosti su posledice zabluda koje sami stvaramo: I za sreću i za tugu smo krivci isključivo mi sami!
Foto: Shutterstock

Iskrenost je najboja opcija, zato je vreme da budete surovo iskreni prema sebi i suočite se sa problemima koji vas okružuju. Možda su oni samo kreirani u vašoj glavi i čista posledica zabluda koje nesvesno kreirate.

Biti iskren je ponekad najteže. Mnogo je lepše prepustiti se lažima i ubeđivati sebe da uspehe ne postižemo zbog drugih, a ne zato što nismo dovoljno hrabri da pokušamo.

Ovim metodama samozablude pribegavaju gotovo svi u nekom trenutku života. Vreme je da se otrgnete lošim milsima i zabludama, vreme je da počnete da živite.

Ovih zabluda se oslobodite, a u zamenu ćete dobit srećan i ispunjeniji život:

Ja sam žrtva prošlosti

Da li je neki događaj iz prošlosti zaista ostavio toliki trag na vas ili samo tražite izgovor da izađete iz zone komfora? Glavno pitanje je, kakve veze oni imaju sa sadašnjošću? Bilo šta što se dogodilo nas ni na koji način ne obavezuje da ceo život budemo nesrećni.

Nije dobro tražiti razlog za neuspeh u nekoj prošloj stresnoj situaciji. Jasno je da neke stvari mogu da promene čoveka, ali one ne mogu da budu večiti izgovor. Prošlost ostavite tamo gde joj je i mesto, u prošlosti. O nečemu što ne možete promeniti, ne vredi ni razmišljati.

Život se odvija u ovom trenutku, pa se tako i ponašajte. Ne čekajte nego prigrlite svaku šansu koja vam se pruža.

Kasno je sad da počinjem

Samo se setite izreke: "Bolje ikad, nego nikad". Da su se svi vodili mišlju da su prestari da počinju, svet nikad ne bi ugledao neka od najvećih dela. Da li ste znali da je Leonardo Da Vinči naslikao "Mona Lizu" kad je imao 51.?

Kad bih imao to, bio bih srećan

Sreća ne zavisi od materijalnih stvari ili pozicije, sreću stvaramo sami. Ona je stvar naše odluke, a ne okolnosti.

Da materijalne stvari kreiraju sreću velika je zabluda koju mnogi ljudi žive. U životu treba uživati svakog dana, punim plućima bez obzira na ono što imamo.

Ima vremena

Ova rečenica i ubeđenje su razbili veliki broj snova. Sve što želite započnite sad, ovog trenutka. Iako vam se čini da su godine i dani pred vama, to je daleko od istine. Vreme leti, a sa ovakvim razmišljanjem, probudićete se jednog dana, pogledati iza sebe i nećete imati na šta da budete ponosni.

Niko od nas ne zna koliko vremena ima na ovoj planeti, učinite svaki dan posebnim i vrednim sećanja.

Nisam dovoljno dobar

Dok ne probamo ni ne znamo koliko možemo i koliko smo sposobni za neki posao. Izazivajte sebe i izađite iz zone komfora. Zona u kojoj se osećamo sigurno ništa dobro ne donosi. U životu vredi eksperimentisati i pokušavati nove stvari. Možda ćete se iznenaditi koliko ste dobri zapravo u mnogim sferama.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs