blagostanje u kući

7 Feng šui saveta za prosperitet i osmeh od uveta do uveta: Prolećno čišćenje koje privlači zdravlje i novac!

Prema drevnoj kineskoj filozofiji, bitno je da ostanete povezani sa prirodom, a napredak u životu ćete postići ako sledite ove savete

Lifestyle 24.03.2019. - 12:01h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Proleće je zvanično stiglo, priroda se budi, cveta drveće i cveće, a to podrazumeva i bolje raspoloženje i boravak u prirodi. 

 

Prema Feng šuiju, ovo doba se treba okrenuti prolećnom čišćenju doma, bacanju stvari koje vam nisu potrebne i ostavljanje mesta za nove ideje.

 

Sklonite sve nepotrebne stvari

 

Niko ne voli nered u kući i razbacane stvari na sve strane. Zato treba tokom cele godine da sređujete. ali kad grane prvo prolečno sunce fokusirajte se na stvari koje treba da sklonite na vidljivo mesto kako biste se osećali aktivnije i poletnije.

 

To bi značilo da recimo opremu za vežbanje stavite na mesto jako dostupno vašem oku, a odevne komade svetlijih boja takođe stavite na vidljiviju poziciju u ormaru.

 

Generalno, dubinsko čišćenje kuhinje, sa naglaskom na frižider, takođe će učiniti da se osećate zadovoljnim. Prema Feng šuiju, tako ćete uneti prosperitet u svoj dom.

 

Siguran put do pozitivne energije i harmonije: Uredite spavaću sobu po Feng šui principu! (FOTO)

foto: Profimedia

 Očistite i ispod stvari

 

Prašina lako pronađe mesto i ispod stvari i uzorkuje stagnaciju koja je u suprotnosti s cirkulacijom, dok  protok, odnosno cirkulacija donosi zdravlje i prosperitet.

 

Zato se bacite na čišćenje prašine ispod kreveta, tepiha i kauča, a ako je moguće, očistite i površine ispod rerne i frižidera. Na taj način ćete pokrenuti  energiju i protok.

 

Prema feng šuiju, tako ćete pokrenuti zaglavljena područja svog života.

 

Operite prozore

 

Mnogi tokom sređivanja doma, zanemaruju prozore. Ali tu greše, jer pranje prozora daje novi pogled na život. Osim prozora, operite i zavese. Taj mali potez promeniće dosta u vašem domu, naročito ako često otvarate prozore.

 

Feng Šui stručnjak savetuje: Evo kako da uredite spavaću sobu za bolji san!

foto: Thinkstock


Pozdravite nove ideje

 

Bacite pogled na police, možda postoji neka knjiga koja vam ne treba, a koju biste mogli pokloniti prijateljima. Na taj način stvorićete mesto za nove ideje, odnosno nove knjige koje će vam značiti.

 

 Vežbajte "gotovina šui"

 

"Ispolirajte" tok svojih financija i razmislite o novim načinima organizacije, ulaganja ili uštede novca. Možete da detaljno proučite svoj budžet da uvek znate na čemu ste,  donete odluku da ćete sve plaćati gotovinom. Tako ćete stvoriti sebi bogatije proleće.

 

Da vam online život bude malo više zen

 

U današnje vreme svi provode dosta vremena za računarom i surfovanjem internetom, te i on zaslužuje prolećno čišćenje.

 

Slobodno vreme iskoristite za osvežavanje svojih profila na društvenim mrežama, fotografija i prolećnih boja. Ali i odmorite od svega toga i vreme  provodite u procvetaloj prirodi.

 

 Sezonska namera

 

Nek vam proleće bude ispunjeno nekim namerama, to može biti gajenje biljaka ili bavljenje nekim sportom. I dajte sve od sebe da tu nameru sprovedete u delo jer promene su uvek dobrodošle.

 

Siguran put do sreće i novca: Ovi Feng šui saveti za uređenje bašte obezbediće vam blagostanje!

 

(Stil.kurir)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...