Nezamenljiv

Žena u menopauzi mora da koristi ovaj začin: Sprečava depresiju, znojenje, bol i infekcije! (RECEPT)

Ako je trudnoća drugo stanje, menopauza je definitivno treće stanje kod žena

Lifestyle
09:47h Autor:
Žena u menopauzi mora da koristi ovaj začin: Sprečava depresiju, znojenje, bol i infekcije! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kurkuma nije samo u stanju da eliminiše fizičke simptome menopauze i postmenopauze, već i da poboljša naše raspoloženje.

Menopauza je ključna faza u životu svake žene. Ovo se posebno odnosi na nesposobnost da u tom periodu života ima decu. Tokom menopauze, jajnici prestaju da proizvode estrogen i progesteron. Obično se menopauza javlja kod žena starih pedeset ili više od pedeset godina.

Postmenopauza je termin koji se odnosi na period od nastanka menopauze pa do kraja života jedne žene. Od tog trenutna, žena nema menstruaciju.

Zbog smanjenog broja hormona, u postmenopauzi žena je izložena određenim bolestima.

Srećom, postoji sasvim prirodan lek koji ublažava simptome menopauze i postmenopauze a to je kurkuma.

7 dobrobiti kurkume za vreme menopauze

1. Štiti od pojave krvnih ugrušaka

Prvo korisno svojstvo kurkume tokom menopauze je povezano sa kardiovaskularnim sistemom. Dobro je poznato da početkom ovog perioda naše srce postaje ranjivo. Žene se po prvi put susreću sa problemom krvnih ugrušaka. Iako postoje odgovarajući lekovi koji sprečavaju formiranje krvnih ugrušaka, ti isti lekovi često znaju da izazovu i niz nuspojava. Kurkuma sprečava trombozu, a pri tome nema neželjenih posledica zbog korišćenja iste.

Očistite jetru, istopite kilograme: Nakon 30 dana nećete moći da prepoznate svoje telo! (RECEPT)

2. Bogata je fitoesterogenima

Fitoesterogeni su biljnog porekla i po svojim efektima podsećaju na estrogene koji proizvodi ljudsko telo. Jedan od prednosti kurkume je da ovaj začin sadrži veliku količinu fitoesterogena.

3. Umiruje bol

Žene u menopauzi često osećaju bolove u mišićima, glavobolje i osetljivost na druge delove tela.

Kurkuma je u stanju da ublaži bol izazvan upalom. Ovaj začin deluje kao prirodni analgetih. Zahvaljujući njoj moći ćete da funkcionišete i to bez lekova. Kurkuma najbolje ublažava bolove kao što su: migrene, grčevi i problemi sa zglobovima.

4. Bori se protiv depresije

Čak i one žene koje su vesele naravi, tokom menopauze mogu da iskuse depresiju. Ako primetite da menjate raspoloženje, zapamtite da je kurkuma u stanju da vas razveseli.

Kod nekih žena, menopauza izaziva ozbiljne promene raspoloženja koje postaju psihički problem. Druge žene, opet, postaju emotivnije i teško se prilagođavaju na novi period u svom životu.

Ako ste u menopauzi i osetite simptome poput: stresa, stalne želje za plakanjem, osećaj inferiornosti, odmah preuzmite odgovarajuće korake i sprečite depresiju.

5. Eliminiše valunge

Talasi vrućine ili valunzi su nešto sa čim se svaka žena susreće u menopauzi. Tokom iznenadnih napada talasa vrućine, ženi se ubrzava rad srca i ona počinje da se znoji. Kurkuma je izvor velikih količina antiosidanata i fitoesterogena koji se bori protiv valunga.

Kurkuma je u stanju da oporavi ceo organizam, ali samo ako se uzima ovako! (RECEPT)

6. Smanjuje rizik od vaginalnih i urinarnih infekcija

Žene u menopauzi su podložne infekcijama. Kurkuma ima antimikrobna, antifunglna i antiiflmatorna svojstva. Uz pomoć kurkume svaka žena će sprečiti ili potpuno izlečiti vaginalnu i urinarnu infekciju u menopauzi.

7. Smanjuje rizik od raka

Promene u nivou hormona mogu uticati na razvoj raka dojke u menopauzi. Jedan od lekovitih svojstava kurkume i njenih fitoesterogena je da smanjuju verovatnoću pojave raka dojke.

Efekat kurkume se objašnjava činjenicom da je ona sposobna da spreči reprodukciju ćelije raka. Zato se ljudima koji se bore sa rakom savetuje da redovno konzumiraju kurkumu. Kurkuma će sprečiti i mučninu izazvanu hemioterapijom.

Kako koristiti kurkumu

Svako jutro u čaši vode razmutite 1 kašičicu kurkume i popijte je na prazan stomak.

Stil.kurir.rs

Kurkuma čisti lice, uklanja akne i podmlađuje: Čudesni indijski začin vratiće vašu kožu u život! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs