govor tela

Držanjem tela pojačajte samopouzdanje do maksimuma: Ovako ćete ostaviti savršen utisak na svakoga!

Rad na držanju ima veliki uticaj na naš život i na to kako nas okolina doživljava

Lifestyle 18.03.2019. - 10:36h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Svi znamo koliko je samopouzdanje bitno za svakog od nas i da se njegov nedostatak oseti na život te osobe i na njegovu karijeru.


Kada upoznajemo nekoga, a naročito ako nam se ta osoba dopada i sa njom želimo da ostvarimo prijateljstvo ili ljubavnu vezu, bitno je da ostvarimo pozitivan prvi utisak.

 

Bitan faktor koji nam pomaže u tome je govor tela. Pravilnim držanjem, odnosno neverbalnom komunikacijom šaljemo pozitivnu sliku o nama kao ličnosti.

 

Naime, načinom na koji stojimo pokazujemo da imamo stav, da smo puni samopouzdanja, čime privlačimo druge ljude.

 

Stav utiče na to kako će vas druge osobe posmatrati i kako će se odnositi prema vama, ali i na vaše poslovne, porodične, prijateljske i ljubavne odnose.


Niko više neće uspeti da vas laže: Naučite da analizirate govor tela!

foto: Profimedia

Stručnjak za muško-ženske odnose Andrju Aitken, ističe da je žena privlačnija kada se uspravi, a takvim satvom pokazuje da je odlučna.

 

To ne znači da morate izbaciti bradu i grudi napred i biti uštogljeni. 

 

Socijalni psiholog Emi Cudy objasnila je da moć poziranja može uticati na način kako naš mozak funkcioniše, a pored toga bićemo zadovoljniji onim što radimo.

 

Ona je sprovela i studiju o govoru tela, a rezultati su pokazali da percepciju koju ljudi imaju o nama možemo da promenimo jednostavnim menjanjem položaja tela.

 

Držanje tela ćete na najboli način poboljšati uz pomoć joge. Pozdrav suncu ili položaj kobra odličan su način da se rešite napetosti i izgradite snažan i privlačan stav.

 

Cake kojima ćete se odmah dopasti ljudima: Iskoristite maksimalno svoj govor tela!

 

(Stil.kurir)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...