ZAŠTO SE SAMOUVERENE I SREĆNE ŽENE NE ŠMINKAJU SVAKI PUT KAD IZLAZE? Ovo će vas ostaviti bez teksta

Možda ste skloni tome da sebi tražite mane ali zapamtite da jake žene pronalaze samo pozitivne strane u svom izgledu.

Lepi & Zdravi
12:30h Autor:
ZAŠTO SE SAMOUVERENE I SREĆNE ŽENE NE ŠMINKAJU SVAKI PUT KAD IZLAZE? Ovo će vas ostaviti bez teksta
Foto: Head To Toe Celebs / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Za mnoge žene, ideja da napuste kuću bez šminke deluje zastrašujuće jer je šminka postala sastavni deo naše kulture - žene je gotovo svako jutro dosledno nanose.

Sastavni je deo ženske rutine koja mora da obavi pre izlaska iz kuće. Međutim, u poslednje vreme sve popularniji postaje trend prirodnog izgleda odnosno - bez šminke.

Eva Longorija
foto: Head To Toe Celebs / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Postoje dobri razlozi da počnete da praktikujete dan bez šminke: Nekoliko naučnih studija je pokazalo da su žene koje se ne šminkaju srećnije. Kao da nemaju šta da kriju, kako na licima tako i u drugim oblastima svog života.

Veruje se da žene koje se šminkaju nešto kriju - bubuljicu ili staračku pegu. Žena koja se ne šminka odlično razume da niko nije savršen. Ali uprkos tome, ona se oseća udobno u svojoj koži.

Dženifer Lopez
foto: Printscreen/instagram

Zamislite da ne morate da brinete o kupovini pudera svakog meseca, a sve što treba da uradite ujutru je da ustanete, operete lice i krenete na gde treba.

Bore, pege, bubuljice: pa sve one su deo nas. Kada provodite vreme konstantno se gledajući u ogledalo, primetite sve male nesavršenosti, bore ili neki mitiser.

Iako ste možda skloni da tražite sebi mane, jake žene koje odluče da se ne šminkaju se trude da pronalaze samo pozitivne strane u svom izgledu.

Na kraju krajeva, svi imaju bore, pege, bubuljice i dlake na licu. Sve je to deo onoga što jesmo. Samouverene i srećne žene to znaju.

Dženifer Lopez
foto: Printscreen Instagram/Jennifer Lopez

Ukoliko razmišljate o tome da se manje šminkate, isprobajte ovaj mali eksperiment. To će pokazati koliko vam je udobno da živite život bez šminke. Stanite ispred ogledala i posmatrajte sve crte svog lica 10 minuta. Obratite pažnju na ton kože i pege.

Pogledajte kako izgledaju vaše oči i linija usana. Neće vam trebati dugo vremena da uvidite da ste lepi baš takvi kakvi jeste. A ako još uvek nesigurni ili se osećate neprijatno bez šminke, pokušajte da je ne nosite bar neko vreme.

Eva Longorija
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Započnite eksperiment postepenim odbacivanjem proizvoda. Pokušajte da za početak budete umereniji i nemojte nanositi previše proizvoda na lice. Koristite neutralnije nijanse.

Jaka žena se oseća udobno u svojoj koži jer ima dovoljno razloga da bude srećna.To je ono čemu mnogi teže, ali nikada ne postižu. Teško im je da se opuste i budu zadovoljni onim što jesu. Ali samo snažna žena može da se pogleda u ogledalo i da bude ponosna na to ko je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs