Šta me snašlo

Da, uradila sam botoks: Volela bih da me je neko upozorio šta me čeka!

Nisam se pokajala, ali volela bih da mi je neko rekao šta će me snaći

Lifestyle
15:03h Autor:
Da, uradila sam botoks: Volela bih da me je neko upozorio šta me čeka!
Foto: Shutterstock

Oduvek sam govorila kako nikad neću podleći trendu "peglanja" bora i botoksiranju. Ali drugačije poglede na život i lepotu imaš kada su ti 22 godine i kada imaš zategnutu i čistu kožu kao beba, i kada su ti četrdesete, a bore krenu da te gutaju.

Kako sam prešla tridesetpetu godinu, tako sam polako počela da razmišljam o botoksu. Nisam od onih žena koje ne žele da ostare, naprotiv! Čak sam volela to što mi godine donose. Međutim, bore nisam volela. Jednostavno nisam mogla da se pogledam u ogledalo i vidim one dve bore između obrva koje su podsećale na broj 11.

Zbog njih sam izgledala ljuto i nezadovoljno i to većinu vremena.

I tako je došao dan kada sam uvidela da šminka ne prikriva sve pa sam lepo otišla i botoksirala se. Nisam zažalila ali bih volela da sam znala ovih sedam stvari:

1. Botoks ne briše bore - linije ostaju!

"Botoks nije pegla koja će da ti ispegla lice. Botoks samo popunjava duboke bore, ali linije koje su one ostavile ostaju," navodi doktor Isti Vilijams.

2. Botoks je privremen (i više nego što biste očekivali)

Mislila sam da benefiti botoksa traju večno, ali na žalost to nije tako.

"Prosečno delovanje botoksa na linije između obrva, na čelu i oko očiju traju od tri do četiri meseca," navodi doktor Vilijams.

3. Botoks boli

Nisam bila pripremljena za bol kada sam krenula na botoks. Nije nesnosan, ali je opet prisutan. To je kao kada vam neko zabije iglu u čelo. I posle botoksa i sa ledom na licu, bol je trajao oko sat i po.

4. Postoje određene stvari koje ne možete da uradite posle botoksa

Nije da sam planirala da trčim maraton, ali postoje određene stvari koje ne možete da radite posle botoska. Doktor mi je skrenuo pažnju da šest sati nakon botoksa ne smem da vežbam, ležim, ili uzimama aspirin ili brufen.

5. Botoks nije samo za poznate

Botoks ne praktikuju samo poznate zvezde. Kada sam se odlučila za ovaj korak, to sam saopštila prijateljicama i ispalo je da su one već do sada bile na botoksu. Čini mi se da dosta žena ide na tretmane botoksom, a da ja to do sada nisam znala.

6. Botoks nije moralni neuspeh

Kao duboko religiozna osoba smatrala sam da je taština greh. Ali prevagnula je želje ne da izgledam atraktivno već samo da prestanem da izgledam ljuto. Sada smatram da nisam izneverila sebe i da botoks nije moj moralni neuspeh.

7. "Zamrznut" izgled i nije tako loš izbor

Bar u mom slučaju. Kada muž napravi zajedljiv komentar ili kada deca naprave neku "glupost" a ja ne mogu da se namrštim - prija. Botoks me i dalje ne sprečava da se nasmejem, samo ne mogu više da se mrštim.

Stil.kurir.rs

Pumpale usta i grudi, ubrizgavale botoks: Poznate žene koje žale zbog plastičnih operacija! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs