obavezno pročitajte

Smrzavate se cele zime? 7 poteza koji pokreću cirkulaciju!

Problemi s cirkulacijom otežavaju kvaliteu života, a zima je deo godine kada su simptomi pojačani i vrlo brzo izlaze na videlo. Hladni dani i temperatura ispod nule uzrokuju pojavu trnci u rukama, nogama i drhtavicu koja zna da potraje i ulaskom u grejani prostor

Saveti stručnjaka
Autor:
Smrzavate se cele zime? 7 poteza koji pokreću cirkulaciju!
Foto: Shutterstock

Osim što moramo da budemo pripremljeni za suočavanje sa zimskim uslovima, podizanje temperature tela prilikom ulaska u topliji prostor osobama koje imaju slabu cirkulaciju nije uvek lako, a kako bi to postigli donosimo vam sedam trikova.

1. Impregnacija cipela i rezervne čarape

Problem promočenih cipela i mokrih čarapa najgori je u hladnom periodu, pogotovo zato što nemamo drugog izbora i u takvoj obući moramo hodati celi dan. Najbolji način da se spreči takav scenario i smrznute noge jeste impregnacija cipela i rezervni par čarapa. Obuću je dovoljno pošpricati sredstvom za impregnaciju pri izlasku iz kuće, a dodatni par čarapa staviti u torbu.

2. Zagrejte odjeću

Dobar način na koji se možete zagrejati rano ujutro pre nego što krenete na posao jest taj da svoju odeću pre tuširanja stavite na radijator ili je zagrejete u sušilici za veš. Toplina vaše odeće ugrejaće vas u vrlo kratkom roku.

3. Topla voda

Pustite li mlaz tople vode da klizi preko zglobova ruke, doći će do zagrevanja krvi, koja će vrlo brzo doći i u druge delove tela i tako vas zagrejati.

4. Kupka umesto tuširanja

Ako imate više vremena, lezite u toplu kupku. Vaše će telo u kratkom vremenu upiti toplinu vode i zadržati je u sebi još neko vreme kada izađete iz kade.

5. Vežbanje

Osim što je dobro za naše telo, vežbanje nam pomaže da opustimo sve negativan osećaj koji nas muči tokom dana. Vežbanjem se budi cirkulacija tela, a rezultat toga biće prijatna toplina.

6. Kuhanje

Kako biste se ugrejali u vrlo kratkom vremenu, dobra ideja dolazi iz kuhinje. Uključite svoju rernu i pripremite obrok uz pomoć nje. Osim što ćete osigurati topli obrok i ugrejan prostor, temperatura vašeg tela će porasti za čas.

7. Konzumiranje toplih napitaka

Ukusan i topao napitak kao što je čaj zagreva ruke i "hladne" kosti i pomažu nam da se odupremo prehladi i mnogim drugim boljkama koje nosi zimsko doba.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs