Pokušajte

5 minuta bosonogog hodanja po travi leči 5 bolesti: Evo kako!

Isto kao što preko sunčeve svetlosti dobijamo vitamin D, tako preko zemlje dobijamo vitamin Z (zemlja) neophodan za svakog čoveka
Saveti stručnjaka
23:34h Autor:
Foto: Thinkstock

Znate li da na našim stopalima i dlanovima postoje tačke povezane sa svim vitalnim organima u telu?Stimuliranjem tih tačaka masiramo unutrašnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih. Tako postajemo zdraviji i vitalniji. Nekad su ljudi hodali bosi po travi, kamenju, plažama i tako bi se prirodno odvijao ovaj proces akupresure.

 

Protok energije u našem telu

 

Našim telom teče bioelektricitet  koji daje energiju svim našim organima kako bi funkcionirali ispravno i uravnoteženo. Taj bioelektricitet teče kroz mrežu meridijana sličnu krvotoku. Meridijani počinju na svakom prstu obe ruke, protežu se preko celog tela i završavaju na vrhovima prstiju stopala. Kada su ti meridijani protočni, elektricitet teče neometano i svi organi dobijaju energiju potrebnu za optimalan rad. Kada je iz bilo kojeg razloga taj tok ometen, energija ne može doći do određenog organa. Tada se javlja poremećaj u radu tog organa, a s vremenom i bolest.

 

Tako se na dlanovima i stopalima nalazi niz "prekidača" za sve naše vitalne organe i delove tela. Na prstima ruka nalaze se tačke za glavu - mozak, sinuse, oči i uši. Na gornjem delu dlana i stopala nalaze se tačke za gornji deo trupa, a na donjem delu dlana i stopala - za donji deo trupa. Da biste aktivirali ove tačke svaki dan masirajte stopala ili se jednostavno šetajte bosi!

 

Kako nam pola sata plivanja produžava život: Čuva psihu, srce i pluća, zateže svaki mišić tela!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Akupresurna masaža stopala

 

Akupresura je sastav primenjivanja pritiska na određene delove tela u svrhu iscelenja i održavanja optimalne ravnoteže telesnih sistema. Za optimalno zdravlje i vitalnost, svako jutro 5 minuta dobro masirajte svaki dlan i stopalo.

 

Pritisak mora biti snažan, ali ne prejak. Možete isprobati pritisak na kućnoj vagi, on mora biti od prilike 1.4 - 2.3 kg. Iako je metoda akupresure izuzetno jednostavna, efekti i dobrobiti koje postižete njenom praksom su neverovatne. Ako imate probleme sa sinusima, napetost, probavne smetnje, manjak energije, česte infekcije, srčane smetnje, poremećaj u radu hormona, sve te probleme možete rešiti pomoću akupresure.

 

Akupresurom ćete pomoći obolelim organima da dođu do energije koja im je potrebna za ozdravljenje. Svakako isprobajte, umesto masaže stopala, jednostavno se šetajte bosi, po pesku, plaži, travi i slično. Na takav način ćete imati sve dobrobiti akupresurne masaže.

 

Osim što ćete dobro izmasirati stopala, ostvarićete kontakt s Majkom Zemljom, koja će vas napuniti neophodnom energijom.

 

Uzemljite se!

 

Baš kao što nas Sunčeva svetlost daruje vitaminom D, Zemlja nas "daruje" još jednim neophodnim sastojkom. Možemo ga nazvati vitamin Z. (Z kao "zemlja"). Smatramo ga zanemarenim faktorom u pojavi bolesti - karikom koja nedostaje.

 

Doktor Gari Švarc, profesor psihologije i medicine na Univerzitetu Arizona, iznosi pretpostavku da je uzemljivanje možda isto onoliko bitno kao Sunčeva svetlost, vazduh, voda i hranjive tvari.

 

Uzemljivanje je kontakt s prirodnom električnom energijom Zemljine površine. Uzemljenje se ostvaruje jednostavno: hodanjem bosih nogu po tlu ili sedenjem i radom na zemlji.

 

Dosadašnja istraživanja pružaju brojne dokaze toga da površinska energija zemlje ima značajne zdravstvene dobrobiti.

 

Uzemljenje, ili povezanost s energijom zemlje...

 

smanjuje nivo stresa;

 

poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema;

 

smanjuje uticaj štetnih elektromagnetskih polja;

 

ubrzava oporavak nakon bolesti i ozleda;

 

poboljšava kvalitet sna.

 

Osim toga studije jasno pokazuju da uzemljivanje ima snažan uticaj na osetljivu ravnotežu između zdravlja i bolesti, te na izglede za duži i bolji život.

 

Kako nas more leči: Zbog ova 3 čudesna efekta svi se vraćamo preporođeni!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako hodati bos

 

Ako odlučite da hodate bosi, počnite polako, postupno napredujući prema sve više vremena bez obuće. Imajte na umu to da će vam korak biti drugačiji nego u obući. Slušajte telo i pokušajte da se uskladite s unutrašnjim znanjem o tome kako se hoda bos. Takođe, najbolje je početi hodati bos po mekim podlogama kao što je pesak. Kada mišići i zglobovi stopala postanu čvršći, a koža na tabanima zadeblja, moći ćete polako sve više hodati bosi, i po sve raznolikijim podlogama.

 

Naše telo je savršeno i dugovečno, ako naučimo da se brinemo o njemu na ispravan način. U ovo letnje vreme, mnogi od vas će provesti vreme uz more ili u prirodi. To je idealna prilika da skinete obuću i prošetate bosi. Možda će vas malo bockati ako niste navikli da hodate bosi, ali što više tako hodate, više ćete stimulisati protok vitalne energije kroz telo, poboljšati zdravlje i osetiti prijatno osveženje.

 

Svakog dana hodajte bosi 60 minuta: Bolovi će nestati, i još 6 sjajnih razloga!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...