Savet stručnjaka

ČITAV ŽIVOT SMO UŠI ČISTILI NA POGREŠAN NAČIN: Doktor otkrio trik koji je zaludeo sve Srbe

Šatpićem se gura cerumen u unutrašnjos uha, što izaziva upale i začepljenje.

Saveti stručnjaka
Autor:
ČITAV ŽIVOT SMO UŠI ČISTILI NA POGREŠAN NAČIN: Doktor otkrio trik koji je zaludeo sve Srbe
Foto: Printscreen Youtube / ehowhealth

Većina ljudi, po mišljenju stručnjaka, na nepravilan način čiste uši. Osim štapica, pojedine osobe koriste i druge, neretko opasne metode, koje ne daju dobre rezultate. Lekari objašnjavau da je najvažnije da se omekša stvrdnuti cerumen u ušima.

Ističu da je to moguće najlakše postići ukapavanjem ulja, dok u težim slučajevima pomaže špric i mešavina sirćeta i alkohola.

Američki pedijatar dr David Gill naglašava da se nikako nasilo ne sme uklanjati vosak iz ušiju, jer za to postoje mnogo delotvornije metode, uključujući korištenje namirnica iz kuhinje.

Ukoliko u uhu postoji veća količina stvrdnutog cerumena, vrlo je bitno omekšati ga uljem, tako što ćete vaticu nakapati uljem i potom je staviti u uho bez nasilnog guranja.

Potom protresite glavu, kako bi se vosak pomerio ka spoljašnjem kanalu. Zatim pričekajte dva do tri minuta i nakapajte par kapi ulja u uho.

Ukoliko vam ništa od ovoga ne bude pomoglo, onda u razmeri jedna prema jedan pomešajte sirće i medicinski alkohol, pa tom mešavinom isperite uši uz pomoć šprica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs