Neverovatno

ĐANIJEVA SLAĐA HITNO OPERISALA RAK BUBREGA: Evo koji su simptomi ove podmukle bolesti!

Supruga folk pevača Radiše Trajkovića Đanija primljena je u bolnicu gde je hitno operisana

Saveti stručnjaka
Autor:
ĐANIJEVA SLAĐA HITNO OPERISALA RAK BUBREGA: Evo koji su simptomi ove podmukle bolesti!
Foto: ATA Images

Slađana Trajković, supruga pevača Radiše Trajkovića Đanija operisala je rak bubrega. Operacija je trajala tri sata, a pevač kaže da su lekari uspeli sve da uklone, te da se njegova supruga dobro oseća:

"Tačno je prolazimo kroz težak period. Slađa je bila na rutinskom pregledu i lekari su na snimku videli mrlju koja im je zaličila na tumor. To smo saznali krajem decembra. Bili smo u Dubaiju malo da ne mislimo o tome. Zahvaljujući stručnim lekarima sve je prošlo kako treba. Odstranili su joj tumor, operacija je trajala tri sata. Sada je u bolnici i oporavlja se. Moja supruga je hrabra, ali moram da vam priznam da mi nije svejedno," izjavio je Đani u emisiji "Sceniranje".

Ovo su simptomi ove podmukle bolesti:

1. Krv u mokraći

Krv u mokraći je najčešći simptom uznapredovalog karcinoma bubrega, objašnjava doktor Džihad Kauk sa klinike u Klivlendu. Takođe i neuobičajena promena boje mokraće može ukazivati na ovu bolest.

2. Bol u donjem delu leđa ili sa strane

Znak bolesti može da bude bol u donjem delu leđa ili sa strane. U slučaju kada tumor napreduje, on pritiska okolno tkivo i tada nastaju bolovi.

3. Stalni umor

Stalni umor, tromost i manjak energije koji traje danima može da ukazuje na ovu bolest.

4. Nagli gubitak kilograma

Bubrezi imaju važnu ulogu u metabolizmu i probavi. Ako imate problema sa razgradnjom hrane, apsorpcijom i stolicom, to može da počne da se manifestuje mršavljenjem i gubitkom apetita. Ali ove fluktuacije nisu specifične samo za karcinom bubrega. I autoimuni poremećaju mogu da budu njihov uzrok.

5. Anemija

Tumori na bubrezima mogu da izazovu anemiju, neravnotežu elektrolita i kalcijuma i druge probleme vezane za krv. Ni ovo nisu specifični simptomi samo karcinoma bubrega, ali ako se pojave, najbolje je konsultovati se sa lekarom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs