Primena

Čišćenje debelog creva slanom vodom: Izbacite sve otrove nakon zatvora i to u roku od 30 minuta! (RECEPT)

Mnogi ljudi pate od zatvora i hrana bogata vlaknima tu ne pomaže. Najbolje rešenje je korišćenje fiziološkog rastvora. Slana voda će pomoći u čišćenju creva i normalizaciji digestivnog trakta

Saveti stručnjaka
Autor:
Čišćenje debelog creva slanom vodom: Izbacite sve otrove nakon zatvora i to u roku od 30 minuta! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Telu je potrebna so za pokretanje različitih biohemijskih procesa. Fiziološki rastov pomaže ne samo u čišćenju creva, već i u uklanjanju hroničnog umora.

Kako pripremiti fiziološki rastvor za čišćenje debelog creva

Potrebna vam je morska so ili himalajska, ali ne jodirana. Voda treba da se prokuva, pa ohladi do sobne temperature. Može biti i malo toplija. Dodajte joj 2 kašike soli.

Takođe će vam biti potreban limun kako biste smanjili ili ublažili ukus soli.

Sipajte vodu u staklenu teglu, dodajte so, limunov sok i zatvorite teglu. Promućkajte dok se so ne rastopi.

Rastvor treba da popijete u roku od 5 minuta (što pre to bolje). Tada treba da legnete na bok i masirate stomak, a zatim na drugi bok i masirajte opet stomak. Za pola sata creva će se očistiti.

Proces čišćenja može da se završi nakon par sati, pa je dobro da to vreme budete kod kuće. Ovo čišćenje je dobro uraditi na prazan stomak ili nekoliko sati nakon jela.

Napomena: Ovo radite samo ako imate ozbiljne opstipacije i uz savetovanje sa lekarom. Ukoliko hoćete da normalizujete probavu, dobro bi bilo da izbacite belo brašno i slatkiše iz ishrane. Jedete mnogo supica i barenog i svežeb povrća.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs