Pročitajte

Spavajte goli, to će vam pomoći da se rešite naslaga na stomaku!

Zašto je dobro spavati bez pidžame pojasnili su razni specijalisti, pa se ispostavilo da je korist višestruka
Saveti stručnjaka
21:50h
Spavajte goli, to će vam pomoći da se rešite naslaga na stomaku!
Foto: Thinkstock

Pidžame više nisu hit! Spavanje bez veša ili spavaćica je postalo obavezno od kada su stručnjaci naveli da ćete se zbog toga osećati seksi, imati zategnute trbušnjake i veće samopouzdanje.

Dobro je za intimne delove

Dženifer Landa, autorka knjige “The Sex Drive Solution For Women”, tvrdi da je spavanje bez gaćica zdravije za vaginu. Bakterijske infekcije su normana pojava, ali toplo okruženje može pogoršati situaciju. Stoga, ne oblačite donji veš.

Bolje ćete spavati

“Zdravije je spavati u hladnijoj prostoriji”, kaže Lisa Šivs iz National Sleep Foundation. Normalno je da se temperatura tela postepeno snižava dok spavate, a pidžama i debeli pokrivači to mogu poremetiti.

Bićete privlačniji

Nataša Tarner, autorka knjige “The Hormone Diet”, pojašnjava zašto nije dobro da je telo pretoplo dok spavate. Može doći do smetnji pri oslobađanju melatonina i hormona rasta odnosno najvažnijeg hormona za usporavanje starenja. Kako temperatura tela pada, hormon rasta se oslobađa što doprinosi lepšem izgledu kože i kose.

Nestaće naslage na trbuhu

Ako spavate goli, spavaćete čvršće. To omogućuje da nivo kortizola tj. hormona stresa pada i održava energiju i nivo gladi pod kontrolom.

Imaćete više samopouzdanja

Osjećaj hladne posteljine na koži može biti jako seksi, a ako se osjećate seksi to će vam povećati i samopouzdanje.

Bolji seks

Spavanje bez odeće dobro je i za vezu jer međusobno dodirivanje kože povećava hormon oksitocin koji je zaslužan za dobar i osećaj zaljubljenosti. “Spavanje bez odeće podstiče na seks, a veze u kojima ima više seksa su srećnij”, kaže Landa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs