Zdravlje

Najlakši način da isperete bubrege od toksina i poboljšate njihov rad: Ovo morate da uradite pravilno!

Bubrezi su jedinstven organ koji dugo može "tolerisati" loše uslove za život. Po pravilu ljudi žive godinama i ne žale se na rad bubrega. Ovaj upareni organ, zbog vode koja ulazi u organizam, uklanja nakupljene soli i toksine.

Saveti stručnjaka
Autor:
Najlakši način da isperete bubrege od toksina i poboljšate njihov rad: Ovo morate da uradite pravilno!
Foto: Shutterstock

Prosečna osoba dnevno odvoji 1,5 litara urina. Ako je manje ili više, onda postiji određena patologija i na to treba obratiti pažnju.

Jačanje bubrega

Sa 1 litrom urina iz organizma se uklanja samo 9g soli. Soli se formiraju uglavnom iz zakiseljene hrane. To su, na primer, meso, riba, kafa i tako dalje. Da bi neutralizovali kiseline, najaktivniji elemenat iz organizma se uzima - kalcijum. Kao rezultat biohemijske reakcije nastaje so. Na kraju ostaje samo filtriran bubreg.

Soli se formiraju u telu, a osim toga, mi takođe solimo svoju hranu. Stoga, ako osoba popije malo vode (1,5 se odstrani mokraćom, 0,8 litara sa disanjem, a zatim 0,1 litar sa crevima: u proseku se odstranjuje 2,4 litre dnevno - ukupno), patologije bubrega i toksičnih jedinjenja i soli se nakupljaju.

Koliko vode treba telu da bi uklonili 100% toksina i soli?

Ako pijemo malo vode, malo se krećemo, imamo slabe bubrege, tada se toksini i soli ne uklanjaju u potpunosti (na primer, ne uklanja se 95%). A 5% toksina se kreće kroz krv, širi se kroz zglobove, prodire kroz kožu (javljaju se alergijske reakcije). Na primer, deromtokikoza se manifestuje kod male dece (toksini koje bubrezi ne eliminišu izlazi kroz znoj. A toksični znoj nadražuje kožu).

Kako znati da li su bubrezi zdravi?

Postoji jednostavan način. Ujutru, ne ustajući iz kreveta izmerite temperaturu. Normalna temperatura je 36,6 stepeni, ako je niža od 36,4 stepena, a pritisak niži od 110/70, to ukazuje na probleme sa bubrezima - tj. bubrezi su vam slabi. Takvi bubrezi neće ukloniti toksine i soli iz tela. Rade sa sniženim opterećenjem.

Ojačajte bubrege: Organ koji voli toplotu i vodu

Ako su bubrezi slabi, radite ovo:

Pijte puno umereno tople vode (nikako hladne) i to do 2,4 litra dnevno. To znači najmanje 1 čašu svakih sat vremena. Neka voda bude poput toplog čaja. Tako se ta voda odmah apsorbuje bez preopterećenja bubrega (voda se zagreva pomoću određenog organa u telu).

Napomena: Kada osoba pije vodu u jednom gutljaju, dolazi do opterećenja bubrega i srca! Stoga je bolje da vodu pijete malim gutljajima, polako. Najbolje na prazan stomak.

Zagrevajte bubrege sa toplim peskom ili toplom soli. Prva tri dana sprovodite ovaj postupak 40 minuta popodne i pre spavanja, sledeća 4 dana - samo uveče. Druge nedelje, jednom ili dvaput u 7 dana.

Recept za optimizaciju funkcije bubrega:

Vrelom mleku dodajte 1 kašiku maslaca i 1 kašiku ovsenih pahunjica. Smesu pijte u krevetu, malim gutljajima pre spavanja.

Ako ujutru vidite da vam je urin mutan i da neprijatno miriše, to je znak da morate bubrege isprati vrućom vodom.

Šta je korisno znati:

Bubrezi su sami odgovorni za energetksi metabolizam u telu. Kada se bubreg zagreje, dešava se dobra energija.

Najbolja "hrana" za bubrege je visokokvalitetni protein koji se dobro apsorbuje.

Bubrezi imaju dve funkcije: izlučivanje i koncentraciju (urin je koncentriran iz soli i toksina).

Poremećena bubrežna funkcija dovodi do poremećaja u radu jetre, štitne žlezde i srca.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs