Mnoge domaćice kada spremaju kolače zaboravljaju da na vreme pripreme odgovarajuće namirnice.
Naime, za pripremu poslastica obično maslac treba da bude na sobnoj temperaturi pre same upotrebe. Zato je bitno izvaditi ga na vreme iz frižidera.
Često se taj deo zaboravlja, pa je stavljanje maslaca u mikrotalasnu kako bismo ga otopili mnogima ideja koja jedino pada na pamet u tom trenutku.
Domaći maslac: Napravite najsavršeniji namaz od samo 2 sastojka! (VIDEO)
Ipak, postoji jednostavan način da ugrejete maslac, bez upotrebe mikrotalasne.
- Sipajte u čašu vruću vodu i ostavite je nekoliko minuta.
- Nakon toga, prospite čašu i okrenite je naopako, tako da njom prekrijete maslac koji treba da ugrejete.
Maslac će se ubrzo otpustiti i nakon toga ga upotrebite kako je potrebno za pripremu jela.
Ako ste ugrejali više maslaca nego što vam je potrebno, vratite ostatak u frižider.
Spasite zagoreli lonac i na brzinu omekšajte maslac: 9 kuhinjskih trikova koji štede vreme i novac