Doček Nove godine je sutra, te je novogodišnja euforija dostigla vrhunac. Sa prazničnim čarolijama ide i priprema omiljenih jela u čijim ukusima ćete uživati sa najmilijima.
Neizostavni deo praznične trpeze je ruska salata, kao i druge salate u kojima se stavljaju jaja.
A kako biti siguran da su jaja koja upotrebljavate sveža? Ako vam stoje neko vreme u frižideru, te niste sigurni, uvek možete proveriti jesu li još uvek dobra za upotrebu i to na vrlo jednostavan način.
Foto: Profimedia
- Ubacite jaje lagano u čašu s vodom.
- Ako potone do dna, jaje je dobro za konzumiranje, a ako ostane plutati na površini, bacite ga.
- Kada ste sigurni da su jaja koja želite da kuvate sveža, stavite ih u lonac s vodom.
- Neka voda prekrije jaja oko dva centimetra i poklopite. Kada voda proključa, odmah sklonite lonac s vatre i ostavite tako poklopljeno da odstoji 15 minuta.
- Vodu odspite, jaja odmah ubacite u hladnu vodu i očistite ljusku.
Ako imate nedoumicu oko toga da li je žumance dovoljno kuvano, ovi saveti će vam pomoći
Budi deo Stil zajednice.