Fiš paprikaš, popularno skraćenog naziva fiš, priprema se od barem dve vrste ribe i služi se uz domaće, široke rezance.
Uz ribe, glavni sastojci koji mu daju prepoznatljivu crvenu boju su sušena paprika (i slatka i ljuta), kao i vino.
Sastojci: 1 kilogram ribe (som i šaran); 1,3 litre vode; 2 decilitra belog vina; 500 grama luka; dva-tri naseckana čena belog luka; tri kašike ulja; jedna kašika slatke crvene paprike; jedna do dve male suve ljute papričice (čili); so i biber u zrnu.
Način pripreme: Ribu očistite, operite i isecite na komade. U posudi na vrućem ulju zažutite sitno naseckan luk. Dodajte naseckan beli luk, slatku papriku, zdrobljen čili i biber u zrnu i sve zalijte vodom. Pustite da vri desetak minuta. Dodajte na komade isečenu ribu, belo vino i sve lagano kuvajte četrdesetak minuta bez mešanja, povremeno protresajući. Posebno skuvajte široke rezance pa ih dodajte u paprikaš.
Brza palačinka sa bananama iz Bakine kuhinje: Bićete opčinjeni sočnim ukusom! (RECEPT VIDEO)