Obavezno pročitajte

Ispovest žene koja je postila 10 godina: Postala sam skroz drugačija osoba, prijatelji me ne prepoznaju!

Nakon godinu dana htela je da proveri da li su to rezultati posta ili nečeg drugog i rešila je da u svrhu eksperimenta prestane sa postom

Nutricija
Autor:
Foto: Profimedia

Žena koja je odlučila da ostane anonimna se 10 godina pridržavala posta, postila je sve postove, uključujući sredu i petak.

 

Pre toga nikada nije postila, nije bila pobožna uopšte, ali je osetila da ide pogrešnim putem i trebalo joj je da se vrati na ispravan. Osećala se nikad bolje u životu.

Imala je bolje varenje, smanjenje sala na stomaku, povećanje energije i bolji san. Bila je manje bolesna, nije imala uobičajene sezonske i alergije na životinje, koža joj je bila čistija i smanjila je žudnju za slatkim. Osećala se bolje nego ikada u životu.

 

Reči koje će vam pomoći da izgurate post: Milost za vašu dušu!

foto: Shutterstock

Nakon godinu dana htela je da proveri da li su to rezultati posta ili nečeg drugog i rešila je da u svrhu eksperimenta prestane sa postom.

 

- Umesto da čekam podnevni obrok, jela sam doručak oko 8 posle Kros Fit treninga u 7:15. Jela sam proteinske smutije, ovsenu kašu, tofu itd.
Osetila sam negativne efekte već prvog dana - rekla je.

 

Odmah je osetila težinu u stomaku, neprijatno nadimanje i probleme sa varenjem. Nekoliko dana kasnije osećala se tromo, manje koncentrisano i prisutno. Napadi gladi su je budili noću i bila je jako gladna rano ujutru.
Dva sata nakon doručka imala je potrebu da još nešto gricka i mogla je da ruča već u 11 sati.

 

Naučni post iz korena menja naše tkivo: Telo je mršavije, glava je bistrija!

foto: Shutterstock

- Ovo je trajalo dve nedelje i imala sam utisak da stalno mislim samo na hranu. Nisam mogla da se oduprem i kad sam bila gladna – ja sam jela! Tako sam se ugojila nekoliko kilograma. Moja žudnja za slatkišima se povećala, pa sam pravila manje zdrave izbore kada je hrana u pitanju. Bila sam stalno umorna, moje vežbanje je trpelo i nisam dobro spavala. Ništa dobro nije proizašlo iz ovoga - rekla je ona.

 

Jedini zaključak koji je izvela je da treba da posti i dalje. Jer joj to prija i daje joj više energije koja joj je potrebna za život. Uz post je uspela da sredi svoj izgled, dostigne željenu težinu i oseća se super.

 

Ona je odlučila da se nakon ovog eksperimenta vrati na post i svima preporučuje da urade isto. Sada kad se seti svog života od pre kaže da je to skroz drugačija osoba bila i da je sada mnogo srećnija i ispunjenija, njeni prijatelji govore da je i dan danas ne poznaju..

 

Zašto treba da ispostite Božićni post: Šta sve čini za ljudsko telo i dušu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...