nije svejedno

Čajevi prema krvnoj grupi: Evo koje napitke treba da pijete!

Ovo je predlog kako da izaberete čaj na osnovu krvne grupe

Fitnes & Nutricija
Autor:
Čajevi prema krvnoj grupi: Evo koje napitke treba da pijete!
Foto: Profimedia

Verovali ili ne, postoji dijeta koja se zasniva na krvnim grupama u zavisnosti od toga koja ste, treba da birate namirnice i napitke koje konzumirate.

Može se desiti da ono što drugima prija i zdravo je, jednostavno ne odgovara vašem organizmu.

A krvna grupa

Ovo su osobe koje su emotivne i analitične, snažno reaguju na stres. Kafa im neće škodite, ali definitivno postoje biljne zamene u vidu čajeva koje će njihovom organizmu daleko više odgovarati.

Čajevi koje treba što češće da pijete su: zeleni, čaj od jasmina, kombinacija ova dva, čaj od nevena, majčine dušice, kao i mešavina ova dva.

Pobedite nesanicu prirodnim putem: Ovo su čajevi koje treba da pijete pre spavanja!

foto: Profimedia

B krvna grupa

Osobe ove krvne grupe karakteriše sporiji metabolizam, pa su sklone gojenju, nesanici i hroničnom umoru. Probavnom sistemu osoba sa B krvnom grupom prijaće : crveni čaj, zeleni čaj (mladi), čaj od matičnjaka, čaj od žalfije, čaj od zove, kao i mešavina matičnjaka, žalfije i zove.

AB krvna grupa

Karakteristika ovih osoba je jaka intuiticija i izuzetna i sposobnost borbe sa stresom. Slaba tačka im je libido.

Trebalo bi da izbegavate kafu i zamenite je čajem. Pijte čaj od nane, zeleni čaj, mešavina ova dva, zatim žuti čaj, čaj od božura, čaj od brusnice.

O Krvna grupa

Vama se preporučujue izbegavanje mleka i glutena. Osobe 0 krvne grupe su izuzetno otporne na stres, ali često imaju želudačne tegobe izazvane pojačanom želudačnom kiselinom. Kafa vam nikako ne prija i trebalo bi da je zamenite čajem od đumbira, čajem od matičnjaka ili zelenim čajem.

Ovi čajevi imaju 3 puta jači efekat nego sat vremena vežbanja u teretani!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs