oprez

Obratite pažnju: Zbog ovih grešaka koje sve žene prave, koža brže stari!

Imajte na umu da koža skupo plaća sve vaše greške

Fitnes & Nutricija
09:28h Autor:
Obratite pažnju: Zbog ovih grešaka koje sve žene prave, koža brže stari!
Foto: Profimedia

Mnoge žene posežu za sezonskim nanošenjem kreme sa zaštitnim UV faktorom, idu na spavanje sa šminkom na licu, koriste proizvode koji ne odgovaraju njihovom tipu kože i često menju kozmetičke preparate.

Upravo te stvari štete koži, a da one nisu ni svesne svojih grešaka.

Ako takve greške pri nezi kože činite često, vratiće vam se kao bumerang, jer će se na licu pre vremena pojaviti vidljivi znakovi starenja.

Na primer, ako pod izgovorom da nijedna krema ne deluje stalno, isprobavate nove proizvode - grešite. I vašoj koži, ali i preparatu potrebno je vreme da bi se "sprijateljili".

Većini krema treba oko osam nedelja da bi pokazale vidljive rezultate delovanja. S druge strane, koži je takođe potrebno vreme kako bi izgradila toleranciju na sastojke u kremama.

Ako kreme često menjate, posledice mogu biti upale na koži koje ubrzavaju stvaranje finih bora, tamnih mrlja i opuštanje kože.

Neophodna nega u četrdesetim: Zadržite lepotu i mladalački izgled u zrelim godinama!

foto: Profimedia

Dermatolozi savetuju da, ako želite da promenite preparat, to činite najčešće jednom u dva meseca.

Dva minuta koja čuvaju lice

Za skidanje šminke potrebno vam je samo dva minuta, a pomoći ćete koži da godinama zadrži svež i negovan izgled. Inače će koža celu noć biti pritisnuta teretom masnoća, nečistoća i čestica šminke, a posledica su začepljene pore i akne, upozoravaju dermatolozi.

Grubo skidanje šminke šteti

Grubi pokreti pri uklanjanju šminke sa očiju rastežu kožu i smanjuju njenu elastičnost. Najbolji su blagi odstranjivači šminke, a idealna zamena je i dečji šampon.

Mikrobi vrebaju iz stare šminke

Menjajte maskaru na svaka tri meseca, a kremasta rumenila, pudere i senke ne upotrebljavajte duže od šest meseci. Puderi u prahu traju do dve godine, a ruževi oko godinu dana.

Jedna od Viktorijinih anđela progovorila o problemima sa aknama: Ko bi rekao da savršeno lice ima takve nedostatke!

foto: Profimedia

Deklaracija je važnija od cene

Pri odabiru kozmetičkih preparata bacite pogled na spisak sastojaka. Najefikasniji preparati su oni koji na deklaraciji imaju retinoide, AHA, peptide, vitamin C i hijaluronsku kiselinu.

UV zraci "prže" tokom cele godine

Kreme sa zaštitnim faktorom nisu rezervisane samo za leto i sunčanje. Tokom cele godine izloženi smo štetnom delovanju UV zraka, koje su glavni krivac za prerano starenje kože.

Srećom, većina pudera novije generacije ima neki zaštitni faktor, koji vam je sasvim dovoljan van letnjih meseci.

Razbijen mit: Žene sve vreme misle da im koža brže stari nego muškarcima, evo koliko greše!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs