Saznajte

Pet stvari kojima ćete izlečiti mamurluk

Banane, tunjevina i voćni sokovi, samo su neke namirnice koje će vam vratiti snagu u izmučeni organizam
Fitnes & Nutricija
02:48h
Pet stvari kojima ćete izlečiti mamurluk
Foto: Shutterstock

Preživeli smo novogodišnju noć i kao podsetnik na nju ostao nam je bolan mamurluk. Dobro ste se zabavili, popili više nego ste planirali ali sada ne znate kako da se pomerite iz kreveta? Ako imate osećaj da ste malo preterali, a nemate vremena za celodnevno izležavanje u krevetu donosimo vam spisak od pet stvari koje će brzo izlečiti mamurluk.

Prirodni voćni sokovi - Ujutro obavezno popijte jednu čašu prirodnog voćnog soka. Sok će vratiti šećer u vašu krv i boju u lice, a preko potrebni vitamini daće vam snagu i energiju da nastavite sa danom.

Voda - Stari lek koji najbolje uspeva. Voda je preko potrebna dehidriranom telu, a osim što će vam pomoći da izbacite štetne matetije iz organizma, uklonićete glavobolju i osećaj mučnine.

Kiseli krastavčići - Možda vam to sada zvuči čudno, no kiseli krastavčići jedan su od najboljih lekova u borbi protiv mamurluka. Sadrže visoku dozu vitamina A i K, bogati su magnezijumom i kalcijumom, pa tako i izvrsni za vraćanje snage u izmučeno telo.

Tunjevina iz konzerve - Ako vam nije previše muka i od same pomisli na tunjevinu, pojedite je uz malo hleba (i nekoliko krastavčića). Tunjevina je bogata mineralima i dobrim masnoćama pa je nutricionisti smatraju idealnim obrokom nakon pijanke.

Banane - Savršeno voće za lečenje mamurluka je - banana! Banane sadrže vitamine A, B6, C, E i G, tri prirodna šećera i ugljeni hidrati pa instant vraćaju energiju i snagu u "izmučeno telo".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs