Obavezno pročitajte!

Astro dijeta: Bikovi mogu da zaborave na slatkiše, a Ribama je alkohol smrt!

Evo kakva ishrana se savetuje za vaš horoskopski znak.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Astro dijeta: Bikovi mogu da zaborave na slatkiše, a Ribama je alkohol smrt!
Foto: Shutterstock

Nije lako naterati se na dijetu i mršavljenje, ali astrologija ima savet za vas – kako da što bezbolnije preživite skidanje kilograma.

Ovan

Najpre morate da naučite da jedete sporije i da ne preterujete sa brzom hranom. Ne smeta vam začinjena hrana, ali izbegavajte ugljene hidrate ukoliko želite da ostanete vitki. Pecivo, slatkiše i paste priuštite sebi samo u retkim trenucima.

Bik

I zvezde znaju da se vi gojite maltene isključivo od slatkiša. Ako ne možete da ih batalite zauvek, svedite ih na minimum. Ipak, potrudite se da se ne opterećujete izgledom.

Na prvom mestu mora da bude zdravlje i zato treba da vodite računa o ishrani. Ne preterujte ni u čemu, jer vas i voće može da ugoji ako ga mnogo jedete.

Blizanci

Jedite češće i manje obroke… Obratite pažnju na salate i bareno povrće, a izbegavajte meso. Kreće toplije vreme, pa ćete se više kretati – treba da unosite i više tečnosti. Jedite voće i povrće, pijte limunadu, ali ne zaboravite i na običnu vodu.

Rak

Svi znaju da vi obožavate mleko i mlečne proizvode i oni jesu bitni, ali nemojte preterivati. Voćni jogurti, punomasno mleko, pavlaka, sirevi – to nikako nije za vas. Smanjite unos slatkiša, pijte što više vode i tako ćete rešiti problem viška kilograma.

Lav

Ne morate da pojedete baš sve što vam stoji u frižideru. Više mesa, manje hleba. Vi ste velika mačka, car životinja, pa vam je meso neophodno, ali nemojte se prejedati jer će to da vas uspori. Jedite najmanje pet malih obroka dnevno i budite umereni.

Devica

Onako kako sve dame zadivljeno ulaze u nov butik, tako vi hrlite ka prodavnicama zdrave hrane. Barem jedno dnevno treba da konzumirate musli, kaše i žitarice, ali nemojte preterivati sa semenkama i koštunjavim voćem. Jedite integralni hleb i dosta voća i povrća, ali – po mogućstvu – svežeg i bez preliva, dresinga i soseva.

Vaga

Započnite dan zelenim čajem bez šećera, pa onda razmišljajte o obrocima. Najbolje bi bilo da počnete da zapisujete šta jedete pa ćete tako steći uvid u to koliko voća i povrća unosite u sebe, da li ste umereni ili preterujete… Igrajte se i budite sam svoj nutricionista.

Škorpija

Da, da biste bili zdravi treba da jedete i hranu koja vam baš nije prva na spisku želja. Zdravim i dijetalnim namirnicama dodajte začine i tako ćete ih zavoleti. Dakle, kašičicom meda zasladite voće, bareno povrće začinite aromatičnim sirćetom, a grilovano meso soja sosom.

Rasporedite obroke pravilno i pazite koliko čega unosite. Vi samo povrće možete jesti u neograničenim količinama.

Strelac

Adrenalinski zavisnik i ljubitelj avantura ne voli nikakva ograničenja, zato vam dijete tako teško padaju. Hedonisti ste, ali volite i izazove. Postavite sebi cilj i onda će sve biti lakše.

Izbacite iz ishrane najpre hleb, slatkiše, gazirane napitke i sokove sa šećerom, pa onda i alkohol. Kad počnete da skidate kilograme, bićete zadovoljniji i još spremniji za rad na sebi.

Jarac

Pazite se “teške” hrane. Jedite uvek u određeno doba dana i izbegavajte kasne noćne obroke. Nikako ne preskačite obroke jer ćete onda, u želji da nadoknadite, uneti više hrane nego što je vašem organizmu potrebno.

Umerite se i razmišljajte o hrani kao o poslu – što se bolje organizujete i pridržavate plana, to će vam lakše biti da smršate.

Vodolija

Ne prejedajte se i batalite brzu hranu. Niste baš srećni i spretni u kuhinji ali ako pronađete neke zanimljive brze recepte sa omiljenim namirnicama shvatićete da kuvanje ume da bude zanimljivo.

Zdrava hrana, voće i povrće, mogu biti ukusni baš kao i vama draga teška i začinjena jela. Nemojte misliti da je dijeta izgladnjivanje.

Ribe

Za vas su savršeni morski plodovi, riba i čorbe od povrća. Pojačajte i unos kalcijuma – mleko, mlečni proizvodi, konzervirana riba, sardine, brokoli, kelj… Izbegavajte alkohol, već uz užinu (nikako uz obroke) pijte sok od ceđene pomorandže. Ne jedite noću. Ako vas probudi glas zavarajte je tako što ćete “na eks” popiti čašu vode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs