Neverovatan lek

Lišće od šargarepe više nikada nećete bacati: Čudesan lek koji obara pritisak, leči bubrege, štiti od osteoporoze!

U homeopatiji se koristi čaj od lišća šargarepe kao diuretik za lečenje bolesti bubrega i eliminaciju otoka

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Ne bacajte lišće šargarepe, jer sadrži belančevine, vitamine i minerale. Sadrži 6 puta više vitamina C, nego korenje. Odličan je izvor kalcijuma i hlorofila, pa čisti krv, limfu i nadbubrežne žlezde od toksina. Jača kosti i mišiće. Popravlja vid.

 

Velike količine kalijuma i vitamina K snižavaju krvni pritisak, normalizuju metabolizam, štite od osteoporoze i bolesti srca. Grčki lekari su uključili lišće šargarepe u spisak od 600 biljaka, efikasnih u lečenju raka.

 

U homeopatiji se koristi čaj od lišća šargarepe kao diuretik za lečenje bolesti bubrega i eliminaciju otoka. Sok od lišća može se koristiti kao antiseptik za ispiranje usta. Žvaćite ovo lišće da bistese oslobodili od lošeg daha, afti i krvarenja desni.

 

Odlična salata i prirodan lek: Evo zašto treba da jedete rukolu! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Zbog jakog antiseptičkog delovanja, lišće šargarepe se može mešati sa medom i koristiti za dezinfekciju rana. Sadrži supstance koje stimulišu rad hipofize.

 

Napomena:

 

U ruskoj narodnoj medicini lišće šargarepe se koristi za stimulaciju materice u vreme porođaja, pa je zato ne bi smele da ga jedu žene tokom trudnoće.

 

Kako se koristi:

 

Koristite je u salatama, zajedno sa belim lukom, djumbirom i biberom. Možete je stavljati u čorbe, pržiti sa drugim povrćem…

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...