obavezno pročitajte

Najmoćniji prirodni antibiotik: Leči ešerihiju, ima smirujuće dejstvo, uništava bakterije! (RECEPT)

Vranilova trava osim antiseptičnog dejstva deluje i antigljivično. Zato se smatra idealnom u borbi protiv kandidijaze.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Najmoćniji prirodni antibiotik: Leči ešerihiju, ima smirujuće dejstvo, uništava bakterije! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Čaj od vranilovke ili divljeg origana prirodni je lek za opuštanje i nesanicu, grčeve, stomačne tegobe, plućne bolesti, higijenu usta i urogenitalne infekcije. S obzirom na to da se etarsko ulje ove biljke izlučuje preko sluzokože, a ima jaka antiseptična dejstva, korisna je i kodinfekcija grla, sinusa i desni.

Vranilova trava osim antiseptičnog dejstva deluje i antigljivično. Zato se smatra idealnom u borbi protiv kandidijaze.

Najnovija istraživanja pokazala su da je najdragocenije ulje dobijeno iz listova vranilovke. Po svojim svojstvima smatra se najmoćnijim prirodnim antibiotikom, a naročito je efikasna protiv bakterija iz roda stafilokoka. Dobre efekte ulje vranilovke pokazalo je i protiv ešerihije koli, salmonele i drugih čestih bakterija.

Pri upotrebi ulja divljeg origana potrebno je da se vodi računa zbog toga što pored bakterija koje su patogene, može da uništi bakterije koje su prirodno prisutne u organizmu. Iz tog razloga neophodno je da se prati uputstvo za upotrebu preparata ili konsultuje sa farmaceutom.

Čaju od vranilovke u malim dozama deluje stimulativno, a u većim - omamljuje. Spolja, ovaj ukusni čaj, koristi se za lečenje upalnih i drugih procesa na koži, kao što je ekcem, osip i bradavice.

Čaj se priprema tako što se kašika osušenih grančica divljeg origana prelije sa 250 ml ključale vode, poklopi i ostavi da odstoji 30 minuta. Potom se procedi i pije tri puta dnevno pre jela, po mogućstvu nezaslađen.

REŠITE SE EŠERIHIJE

Mešavina od 500 g belog sleza, 100 g lista vreska, 100 g lista ruže, 100 g cveta vranilovke i 100 g suvih peteljki od trešnje smatra se efikasnom protiv bakterije ešerihije koli. Sastojke čajne mešavine dobro izmešajte i usitnite. Čaj se priprema od dve kašike mešavine i pola litra vode. Čaj se pije tokom dana umesto vode čitavu sedmicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs