Pakovanje koje može da ugrozi vaše zdravlje

Pravite čaj iz kesice koja ima malu metalnu spajalicu? Evo zašto ćete odmah prestati da ih koristite! (FOTO)

Mnogi ne obraćaju pažnju na ovo kada kupuju čaj

Fitnes & Nutricija
17:53h Autor:
Pravite čaj iz kesice koja ima malu metalnu spajalicu? Evo zašto ćete odmah prestati da ih koristite! (FOTO)
Foto: Profimedia

Činjenica je da je zeleni čaj jedan od čajeva koji čini pregršt dobrobiti našem zdravlju, posebno ako znate da obiluje antioksidanskima u znatno većoj meri u odnosu na druge čajeve.

Ali, ono na šta mnogi ne obraćaju pažnju kada kupuju čaj jeste u kakvom je pakovanju. Gotovo celog svog života koristili smo čaj iz kesice, barem za one biljke koje nismo mogli sami da uberemo ili uzgojimo, poput zelenog čaja.

Reč je o malom komadiću metala, pocinkovanom gvožđu koje može lako da otpadne sa kesice. Više je prijavljenih slučajeva u kojima je osobda zadobila ozbiljne zdravstvene probleme nastale gutanjem ovog malog komadića metala koji je ispao u šoljicu čaja, poput krvarenja u želucu.

Ispiranje kovrdžave kose čajem: Tehnika koju žene koriste već vekovima!

foto: Ilustracija / Profimedia

U poslednje vreme proizvođači čaja počeli su da ga pakuju u kesice bez metalne spajalice na vrhu. Upravo ta spajalica može da nanese našem zdravlju znatno više štete nego dobrobiti koje nam pruža šoljica čaja.

Takođe, može uzrokovati i trovanje. Metalna prašina može da uzrokuje zdravstvene probleme na plućima, a cinkovo jedinjenje mož negativno da utiče na sistem za varenje.

Smiruje živce, olakšava disanje, eliminiše celulit: Ovaj čaj čini čuda za vaše telo! (RECEPT)

foto: Profimedia

Iako su mogućnosti za ovakve zdravstvene probleme male, ipak se događaju pa je zato bolje ne rizikovati. Birajte čaj pakovan u kesice koje su zašivene koncem, ako pijete čaj koji na naše tržište stiže pakovano samo u kesicama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs