Rešava mnogo brojne probleme

Tečno zlato: Evo kako se arganovo ulje koristi u svakodnevnoj nezi!

Pomaže kod uraslih dlačica, vraća kosi sjaj, pomaže u borbi protiv starenja kože

Nega
Autor:
Tečno zlato: Evo kako se arganovo ulje koristi u svakodnevnoj nezi!
Foto: Shutterstock

Arganovo ulje je odlično za kosu i kožu, zbog svojih bogatih sastojaka: od antioksidanata koji se bore protiv starosti do hidratantnih omega masnih kiselina. Ali verujemo da niste znali da je takođe dobro i za rešavanje problema sa aknama, osećajem peckanja nakon brijanja i kao preparat koji štiti kožu od UV zraka.

Danas ćemo vam detaljno objasniti sve što treba da znate o ovom "tečnom zlatu" i načine na koje ga možete koristiti.

Šta je arganovo ulje?

Arganovo ulje dolazi iz oraha arganovog drveta koji raste samo na jugozapadu Maroka. Žene koje žive u ovim predelima ulje prave ručno, od lomljenja oraha između dva kamena, do vađenja i gnječenja sirovog jezgra koje može trajati i po nekoliko sati. To je tehnika stara nekoliko vekova, kojom je jednom ženi potrebno tri dana da napravi litar ulja.

Svaka kuća treba da ima ulje od ruzmarina: Rešava probleme od glave do pete! (RECEPT)

foto: Profimedia

Benefiti arganovog ulja?

Arganovo ulje je bogato mnogobrojnim sastojcima: antioksidantima, vitaminom E i esencijalnim omega masnim kiselinama, tako da je odličan za hidrataciju i negu kože i kose. Takođe ima antiinflamatorna svojstva koja pomažu u kontrolisanju proizvodnje ulja, što ga čini idealnim preparatom za osobe sa masnom kožom.

Kako se koristi?

Urasle dlačice/kvržice nastale brijanjem: Umasirajte nekoliko kapi arganovog ulja na deo kože koji je zahvaćen ovim problemom. Njegova antiinflamatorna svojstva smanjuju crvenilo i natečenost, dok vitamin E ubrzava procese lečenja i smanjuje rizik od nastamnka ožiljaka.

Anti-age nega: Koristite ga kao finalni korak u vašoj jutarnjoj i večernjoj rutini (dovoljno je lagan za dan, ali i jak za veče) za dodatni, mladalački sjaj. Svi antioksidanti iz ulja štite kožu od slobodnih radikala i UV radijacije koji čine kožu starijom.

Za sjajnu kosu: Dodajte dve do tri kapi ulja na dlanove i protrljajte, a zatim prstima prolazite kroz kosu od sredine do krajeva kako biste dodali sjaj i smanjili naelektrisanost. Ulje će zatvoriti kutikulu kose, što suvoj kosi daje novi život. Samo vodite računa da ga ne nanesete na koren, jer ćete umastiti kosu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs