obavezno pročitajte

Kombinacija ovih namirnica ubija ćelije jednog od najčešćih rakova: Priznati naučnici tvrde!

Naučnici veruju kako je jogurt s brokolijem čudotvoran lek koji treba koristiti kao prevenciju u borbi protiv raka debelog creva

Fitnes & Nutricija
09:33h Autor:
Kombinacija ovih namirnica ubija ćelije jednog od najčešćih rakova: Priznati naučnici tvrde!
Foto: Profimedia

Do neverovatnog otkrića došli su naučnici iz Singapura koji tvrde kako jogurt od brokolija ubija stanice raka debelog creva. Oni su, naime, napravili testiranje na tumorima miševa koji su konzumirali jogurt s brokolijem pa su ustanovili kako je ta namirnica ubila čak 75 posto tumora u miševima i više od 95 posto tumora 0 u laboratoriji.

Brokoli sadrži hemijski spoj sulforafan koji se koristi u suzbijanju raka, dok jogurt sadrži probiotike – dobre bakterije koje održavaju prirodnu ravnotežu u želucu i crevima. Zbog ovog istraživanja naučnici veruju kako je jogurt s brokolijem čudotvoran lek kojim se treba koristiti kao prevencijom u borbi protiv raka ili prilikom rešavanja tumorskih stanica koje nisu hirurški odstranjene, a inače se ubijaju hemoterapijom.

Naučnici su isto istraživanje sproveli i na tumorskim stanicama raka dojke i želuca, ali jogurt sa brokulijem nije na njih nije delovao, za razliku od delovanja na stanice raka debelog creva.

– Majke su u pravu kada vas teraju da jedete zeleno povrće – rekao je dr Chun-Lung Ho, jedan od vođe istraživanja.

Inače, rak debelog creva drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca i žena, a postotak pojave ove bolesti svake godine je u porastu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs