Prvi zvanično zabeležen slučaj

Kune se da je kurkumom izlečila kancer na ovaj način: Lekari potvrdili! (FOTO)

Nakon teške, višegodišnje bitke, u njenom telu se sada nalazi tek zanemarljiv broj malignih ćelija

Medicina
Autor:
Foto: Shutterstock

Žena iz Londona, Dienek Ferguson (67) tvrdi da je, nakon više godina neuspešnog lečenja leukemije medicinskim sredstvima, uspela da se izleči, i to pomoću kurkume!

 

Dienek otkriva da je njeno zdravstveno stanje zbog hemioterapije bilo narušeno, osećala se loše i iznemoglo, kada je odlučila da se okrene alternativnim rešenjima, piše Dejli mejl.

 

Pošto je kancer brzo napredovao, nakon tri ture hemioterapije i četiri transplantacije matičnih ćelija, 67-godišnja žena počela je da uzima 8 grama (2 kašičice) kukrumina, jednog od glavnih jedinjenja u kurkumi, svakog dana.

 

Nakon nekog vremena, rezultati su pokazali da se u njenom telu sada nalazi tek zanemarljiv broj malignih ćelija.

 

Oglasili su se i njeni lekari, koji su za British Medical Journal Case istakli da je ovo "prvi zvanični slučaj u kojem se kurkumin pokazao kao sjajan u lečenju progresivnih bolesti, bez prisustva konvencijalne terapije".

 

Svet u šoku, lekari potvrdili: Izlečila rak u 4. stadijumu jednom namirnicom! (FOTO, VIDEO)

foto: Youtube printscreen / SHOWBIZ and NEWS

"Neki pacijenti oboleli od mijeloma uzimaju dijetetske suplemente uz hemioterapiju, ali retko ko ih koristi kao alternativu terapiji za ovu bolest", istakao je ekspert Abas Zaidi.

 

Doktori dodaju i da je slučaj Dijenek Ferguson prvi zabeležen slučaj u kojem se pacijent dokazano oporavio koristeći kurkumu, ali su dodali:

 

"Nakon terapije za mijelom, pacijenti često ulaze u fazu mirovanja, koja može da traje oko 5 godina".

 

Kurkumin je testiran u više od 50 studija, koje su ukazale da ovaj začin može da zaštiti čoveka od nekoliko vrsta kancera, kao i od depresije, srčane i Alchajmerove bolesti. Takođe, pokazalo se da pomaže da se pacijenti oporave nakon operacija i da uspešno pomaže lečenju artritisa.

 

Tvrdi da je izlečio rak u 4. stadijumu sodom bikarbonom: Ovo je njegov recept od 2 sastojka! (FOTO)

foto: Shutterstock

Upotreba kurkumina veoma je raširena u Istočnjačkoj medicini, koja ga je više puta testirala kako bi otkrila antiupalna i antiseptična dejstva.

 

Britanski lekari koji su pratili stanje Dienek Ferguson kažu da je biološka aktivnost kurkumina zaista zapanjujuća, uključujući njegova dejstva koja sprečavaju razmnožavanje ćelija tumora različitih vrsta.

 

Ipak, profesor Džejmi Kavenaj, jedan od autora magazina British Medical Journal Case kaže da ovaj tip lečenja ne mora nužno da deluje na sve pacijente.

 

"Mnogi moji pacijenti uzimaju kurkumin u različitim fazama lečenja. Kod Dienek smo dobili najbolji odgovor organizma na ovu supstancu. Jasno je da je u pitanju efekat kurkume, jer smo zaustavili ostale terapije", istakao je Kavenaj.

 

Problem sa lečenjem kancera pomoću kurkumina jeste to što su tablete koje ga sadrže nedostupne na našem tržištu, a veoma ga je teško pronaći izolovanog u obliku praha.

 

(Stil.kurir.rs / Dejli mejl)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs