Ukusno i zdravo

Cvekla i kruška zajedno leče 5 bolesti: Kad se spreme po ovom receptu!

Namirnice pune ključnih minerala i vitamina

Nutricija 15.01.2018. - 10:09h Autor: finirecepti.net.hr
Foto: Shutterstock

Ako želite da pojedete nešto stvarno zdravo, pomešajte kruške i cveklu!

 

Cvekla je bogata mineralima, leči malokrvnost i ojačava krvne sudove, dok kruška uz minerale i vitamine sadrži i veliku količinu biljnih vlakana koji pospešuju probavu.

 

Osim toga, ona sadrži i puno pektina, koji smanjuje holesterol i stabilizuje nivo glukoze u krvi.

Ne propustite! Šta se dešava kad pomešate cveklu, šargarepu i jabuku: Čaša soka uništava ove bolesti!

Sastojci: 500 g cvekle, 50 ml balzamiko sirćeta, pola kašičice belog bibera, 150 g kruške, 50 g želea od borovnice, kašika skrobnog brašna, kašika šećera, malo soli.

Priprema: Cveklu oprati, oljuštiti i iseći na tanke kriške. U lonac sipati sirće, 1 dl vode, začiniti solju i biberom, dodati cveklu i dinstati na laganoj vatri.

 

Kruške oprati, oljuštiti, odvojiti koštice i iseći na kriške. Pre nego što cvekla potpuno smekša, dodati kruške i dinstati još 10 minuta.

 

Pre serviranja, umutiti skrobno brašno sa 2 kašike vode i želeom od borovnice, dodati cvekli i mešati dok se malo ne zgusne. Po želji začiniti sa još malo sirćeta i belog bibera.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...