Ima je u prodavnicama zdrave hrane

Svi je bacamo, a spas je za upalu bešike i otekle zglobove: Ovaj čaj nabavite što pre!

Za lekovitost kukuruzne svile znali su Indijanci još 5.000 godina pre Hrista

Nutricija 23.11.2017. - 08:59h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Znate one dosadne niti koje vam zadaju probleme kada pokušavate da očistite klip kukuruza i da ga skuvate, a koje obično završe u kanti za smeće? Reč je o kukuruznoj svili koja je bogata biljnim vlaknima, proteinima, kalijumom i manganom.

 

Za lekovitost kukuruzne svile znali su Indijanci još 5.000 godina pre Hrista, danas se smatra saveznicom ženskog zdravlja i fit forme, a pogotovo ako dolazi u obliku čaja.

 

Prirodni super antibiotik: Uništava urinarne infekcije, čuva bubrege! (RECEPT)

foto: Profimedia

Čaj od kukuruzne svile jedan je od najjačih prirodnih diuretika. On podstiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale bešike i urinarnih infekcija, kao i kamena u bubregu.

Ubrzava cirkulaciju tela i smanjuje skupljanje vode u zglobovima, a pomaže i kod mršavljenja i predmenstrualnih tegoba. Dobar je i za detoksikaciju jer olakšava rad jetre, a smanjuje i bol u zglobovima koji je posledica reumatskih bolesti.

Kako napraviti čaj?

 

Jednu kašičicu dobro osušene kukuruzne svile treba preliti šoljom vruće vode, pustiti da odstoji nekoliko minuta, procediti i popiti jednom dnevno, ili maksimalno dva do tri puta tokom dana. Čaj se ne preporučuje da pijete nekoliko sati pre spavanja.

 

Leči bubrege, ublažava gastritis, spasava od infekcija: Popijte ovaj čaj još danas!

foto: Shutterstock

Nemojte sami da sušite kukuruznu svilu ako niste sigurni da li su u proizvodnji korišćene štetne materije poput pesticida. Takođe, kukuruzna svila koja nije dobro osušena gubi lekovita svojstva, pa nije preporučljivo da je upotrebite za čaj.

Tokom hladnijeg doba u godina kada nema svežeg kukuruza na raspolaganju, u prodavnicama zdrave hrane moguće je kupiti već gotovi čaj od kukuruzne svile. Dve kašičice kukuruzne svile potrebno je skuvati u 3 decilitra vode, ostaviti poklopljeno 5 minuta, procediti i piti bez ikakvih zaslađivača.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs