* Ako ste se ikad zapitali zbog čega su mladi krompirići tako slatki, evo odgovora - njihov šećer još nije postao skrob.

* Ono što ih čini neodoljivim, jeste njihov ukus, kao i tanka hrskava kora. Ovo ukusno povrće može se naći u sezoni od aprila do jula.

vanja.jpg
Foto: Bakina kuhinja

* Kad birate mlade krompiriće, najbolje je da uzmete one koji su čvrsti i neoštećeni. Takođe, oni koji nisu oprani, mogu duže da stoje a da se ne pokvare.

* Mlade krompiriće nije potrebno ljuštiti, ali ako baš želite, to možete učiniti tako što ćete ih obrisati grubljom stranom sunđera ili žicom za pranje posuđa.

* Ako pripremate salatu od kuvanih mladih krompira, kuvajte ih u slanoj vodi, a kad voda provri, ostavite ih u vodi koja ključa 10 minuta, dok ne omekšaju, i procedite ih. Kuvane mlade krompire prelijte prelivom za salatu ubrzo nakon kuvanja kako bi što više upili ukuse.

krompirici.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

 * Krompire možete peći i u rerni, a ukusni su i kad se isprže u dubokom ulju.

* Pre prženja ili pečenja veće krompire isecite tako da svaki komad bude iste veličine.

* Takođe, krompiriće pre termičke obrade operite i dobro ih osušite krpom ili ubrusom.

* Mlade krompire uvek čuvajte na tamnom i hladnom mestu.