Ukusno

Krofne po bakinom receptu

Neodoljiva mekana poslastica vratiće vas u detinjstvo
Recepti
15:00h Autor:
Krofne po bakinom receptu
Foto: Shutterstock
  • 150 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 750g brašna
  • 1dl Ulja
  • 4 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 500ml mleka
  • 40g svežeg kvasca
  • malo soli
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje

1. Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.

2. Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.

3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs