Ona je neverovatna

Najstarija instruktorka joge na svetu (96): Godine joj nisu prepreka ni za šta! (FOTO, VIDEO)

Ništa nije nemoguće. Za šta god da želite da uradite u životu samo treba da znate da je u vama samima odgovor na sve. I ne dozvolite nikome da vam kaže da ste stari, poručuje Tao Porčon Linč
Zanimljivosti
13:10h Autor:
Najstarija instruktorka joge na svetu (96): Godine joj nisu prepreka ni za šta! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

Kažu da nas joga čini zdravijima i mlađima, a živi dokaz za to je i 96-godišnja Tao Porčon Linč.Linč je najstarija instruktorka joge na svetu, a zahvaljujući tome se čak našla i u Ginisovoj knjizi rekorda 2012.

U čemu je tajna njenog oštrog uma, zdravog duha i tela na pragu 100. rođendana?

"Imam 96 godina, igram i radim jogu", objasnila je Linč.

http://www.youtube.com/watch?v=u76yQEdflVM
putovala svetom
moći transformacije

Osobe koje dolaze kod Tao da vežbaju, iako su decenijama mlađi od nje, kažu da je ona zapravo mlađa od njih. Svima je inspiracija i ugledaju se na nju.

Kako Žizel Bundšen vežba jogu pogledajte OVDE.

Kada je napunila 85 godina, shvatila je da joj joga nije dovoljna, pa je krenula i na časove plesa.

"Ona je neverovatna, nema sumnje u to, fantastična je. Iskreno, nekada ja ne mogu nju da pratim", kaže kroz smeh njen istruktor plesa.

Uprkos tome što ima ugrađen veštački kuk i što je nedavno slomila zglob, Tao smatra da je njena pozitivnost ono što je održava mladom.

"Svakog jutra kada se probudim, ne mislim šta ću da uradim sutra ili danas, ili šta sam uradila juče, već pomislim da će ovo biti najbolji dan mog života", otkriva ova baka.

Pre joge, Linč se bavila šou biznisom. Tokom 40-ih i 50-ih godina prošlog veka je glumila u Americi, Engleskoj i Francuskoj, a takođe je i napisala nekoliko scenarija za dokumetarce koje je i producirala.

Šta sve može da uradi najgipkija žena koju ste ikada videli pogledajte OVDE.

"Oduvek sam bila ovakva, još kao dete. Ima toliko toga što treba da se uradi i ako samo sedimo, ne radeći ništa, to nam sigurno neće pomoći nimalo", objašnjava Linč i dodaje:

"Ništa nije nemoguće. Za šta god da želite da uradite u životu samo treba da znate da je u vama samima odgovor na sve. I ne dozvolite nikome da vam kaže da ste stari", zaključila je Tao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs