SAVET STRUČNJAKA

ANA IVANOVIĆ NE ZAVRŠAVA DAN BEZ OVOG NAPITKA: Tvrdi da poboljšava pamćenje, SPREČAVA STARENJE i topi kilograme

Ana Ivanović zbog njega nema bore!

Fitnes & Nutricija
22:26h Autor:
ANA IVANOVIĆ NE ZAVRŠAVA DAN BEZ OVOG NAPITKA: Tvrdi da poboljšava pamćenje, SPREČAVA STARENJE i topi kilograme
Foto: Printscreen / Ana Ivanović

Jedna od najlepših sportistkinja na svetu Ana Ivanović poznata je po svom prirodnom izgledu i svedenom, elegantnom stilu. Šminku koristi minimalno, a na prvom mestu joj je nega tela i lica. Zato ova velika zagovornica zdravog života ne može da zamisli dan bez mača čaja.

Naime, rado se o japanskom zelenom čaju u prahu, koji donosi brojne blagodeti našem organizmu. Bivša teniserka ga obično konzumira hladnog, a obožava ga jer smanjuje stres, pa samim tim i sprečava nastanak bora.

Ana Ivanović
foto: Profimedia

- Obožavam sjajna dejstva mača čaja. Smanjuje stres i poboljšava koncentraciju, memoriju i raspoloženje - istakla je ova dama posebnog stila.

Mača čaj je hranljiv, niskokaloričan napitak koji sadrži mnoga bioaktivna jedinjenja, kao što su:

  • rutin,
  • kvercetin,
  • kofein
  • hlorofil.

Takođe, sadrži i vitamine A, C i K, gvožđe i vlakna.

Mača čaj
foto: Shutterstock

- Mača sadrži velike količine antioksidanasa, poput flavonoida i polifenola, koji podržavaju imunološki i kardiovaskularni sistem, ali i kognitivne funkcije - kaže Miho Hatanaka, dijetetičar iz Portlanda, poreklom iz Japana.

Jedan od najvažnijih sastojaka mača čaja je katehin, koji poboljšava mentalnu aktivnost i koncentraciju, ali i sprečava prerano starenje ćelija, to je ključ za mladolikost.

Ana Ivanović
foto: Profimedia

Sa druge strane, ovaj napitak ubrzava metabolizam, pa je veoma preporučljiv i onima koji žele da smršaju. A vitamin C i antioksidanti jačaju imunitet. Osim toga, smanjuju i rizik od srčanih oboljenja.

Mača čaj ima i biljne komponente flavonoid kvercetin i rutin, koji ga čine i odličnim saveznikom u borbi sa dijabetesom..

Stručnjaci preporučuju jednu šolju ovog čaja dnevno, kako biste maksimalno iskoristili sve njegove benefite. A spremate ga od jedne kašičice praha.

Neka od najlepših izdanja Ane Ivanović pogledajte u galeriji ispod:

1 / 7 Foto: PrintscreenInstagram/AnaIvanovic
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs