Konflikt

BOGDAN OBRADOVIĆ O ĐOKOVIĆU: Za Božić se jede prase, a ne brokoli! Neke ekstremne gluposti su okružile Novaka!

Verujte mi, glavni protein mora da dolazi iz mesa, jaja i sira. Nije uopšte pitanje da li Novak pobeđuje ili ne pobeđuje... Pustite me toga. Brana će da izdrži, ali ako naiđe velika voda neće da izdrži. Njegov imuno sistem trpi mnogo, tvrdi bivši selektor tenisera Srbije

Fitnes & Nutricija
Autor:
BOGDAN OBRADOVIĆ O ĐOKOVIĆU: Za Božić se jede prase, a ne brokoli! Neke ekstremne gluposti su okružile Novaka!
Foto: Profimedia

Ishrana Novaka Đokovića česta je tema razgovora i rasprava. Najbolji teniser sveta je vegan, a tu odluku su mu mnogi zamerili. Jedan od njih je i Bogdan Obradović, bivši selektor tenisera Srbije, piše Lepa&srećna.

"Novak nikako nije smeo ono da izjavi pred novinarom, postavio je glupo pitanje u glupom trenutku: 'Nole, ovde je roštilj sve živo, Niš, levo, desno...' Novak mu odgovara da ne jede meso, ne jede ćepave... Čoveče, Srbija tradicionalno živi na ćevapima, dolaze milioni turista da probaju te ćevape, što ti to pričaš, iz kog razloga? Mi nismo vegani, ne postoji, mi imamo naš srpski pravoslavni post, ali za Božić jedemo prase. Ne jedemo brokoli. Da ne pričam sa čije privatne strane Novaka je to uplelo kod njega", rekao je nekadašnji prijatelj Novaka Đokovića za "Sport klub".

"Verujte mi, glavni protein mora da dolazi iz mesa, jaja i sira. Nije uopšte pitanje da li Novak pobeđuje ili ne pobeđuje... Pustite me toga. Brana će da izdrži, ali ako naiđe velika voda neće da izdrži. Njegov imuno sistem trpi mnogo. To su lupetanja... Nešto što kaže nauka oni pokušavaju da okrenu. Glavni protein, esencija, kada se rodimo, je iz majčinog mleka, a 54 odsto kvaliteta istog proteina je iz organskog mesa, organskih jaja, organskog kravljeg sira ili kajmaka. Neke ekstremne gluposti su okružile Novaka. On je otišao u takav eksperiment nečega da ni on ne zna o čemu se radi", zaključio je Obradović.

I Novakova supruga Jelena je takođe veganka, a svojevremeno je ispričala kako su došli do toga da drastično promene ishranu.

Jelena Đoković
foto: Profimedia

"Sa veganstvom sam krenula i iz straha od bolesti. I to je najgori način da počnete i ne bih nikoga savetovala da bilo šta radi iz straha. Ja se trudim da to ne radim iz straha. Ja se nisam hranila skupom hranom tokom studentskih dana. Naravno, kasnije sam mogla da jedem skupu hranu zahvaljujući novcu koji imamo. Međutim, velika tranzicija se desila kada sam postala majka. Razmišljala sam tako da sam ja jedini izvor hrane svom detetu jer sam dojila i nisam želela da se oslanjam ni na šta drugo i onda sam razmišljala kako da to mleko bude najbolje na svetu. Mene su svi putevi vodili u tom zdravom pravcu i ja sam zahvalna na tome, ali pitanje je da li ću do kraja života biti vegan. Hrana koju mi jedemo svakodnevno je inflamatorna. Mi živimo jako stresan život, naše varenje je otežano ako jedemo tešku hranu, naša energija pada, uspavani smo, svima se to desi kada imaju jako obilan obrok. Ja sam posmatrala i svoje telo, zašto bi se meni već u 11 ujutru posle cele noći spavanja dešavalo da sam umorna. A to mi se ne dešava kada jedem voće ili neku laganu hranu", rekla je Jelena nedavno na "K1" i naglasila da Novak nije pod njenim uticajem prestao da jede meso.

"Novak je još veći perfekcionista, on još bolje zna svoje telo, njega ne može niko da natera na nešto što on ne želi. Novak nije postao vegan pod mojim uticajem. Novak je najbolji na svetu, on je single champion, sam je na terenu, ne može njega neko da natera na nešto. Mi smo tim i to mi je jako bitno da kažem, nisam ja njega terala na nešto, niti je on mene. Zajedno smo sve istraživali. On je prvi krenuo na veganstvo. Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Ja se dobro osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava. Mi primenjujemo to i u našoj kući, a naša deca uvek imaju izbor", zaključila je Jelena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs