Mali saveti za ukus bez greške

7 trikova da vaš smuti dobije pravu meru: Recept po vašem ukusu!

Iz šejka izbacite sve one sastojke koji vam ne prijaju, ali to ne znači da treba da ubacite čokoladu unutra, cilj je da smuti bude zdrav i da sa svakim gutljajem u organizam ubacujete korisne namirnice
Fitnes & Nutricija
00:36h Autor:
7 trikova da vaš smuti dobije pravu meru: Recept po vašem ukusu!
Foto: Shutterstok

Ne dozvolite da vam neko drugi pravi vaš zeleni napitak, i da izostavi sve one sastojke koje vi volite da pijete. Jednostavno, sami napravite svoje recepte za gutljaje zdravlja i neka njegova priprema bude deo jutarnjeg rituala. Predstavljamo vam nekoliko koraka koji će vam pomoći da savladate sve moguće tehnike spravljanja dobrog smutija.

Zaledite bananu

Zaleđena banana koju dodajete u vaš smuti može da napravi kremastu strukturu koja će poboljšati ukus svakog šejka. Čak i ako u svoj šejk dodate svež spanać, zamrznuta banana će mu dati slast kakvu niste ni očekivali. Predlažemo da zrelu bananu naseckate i stavite u zamrzivač i nakon toga je samo stavite u smuti kada ga pripremate. Uživaćete, garantovano!

Dodajte banani lešnike i napravite smuti iz snova, više možete naći OVDE.

Prstohvat začina

Dodajte začin u šejk i videćete koja je razlika. Bosiljak ili nana, origano ili kim užiniće od običnog šejka divno i zdravo iskustvo za vaše nepce.

Predlažemo vam da sveže začine iseckate i zaledite i po malo uzimate svaki put kada pravite šejk, tako će ukus biti jedinstven i dosta jači nego sa sušenim začinima.

Led ostavite za druge napitke

Verovali ili ne, led će samo razblažiti ukus smutiju pa ćete imati osećaj da pijete zaleđenu vodu sa komadićima voća i povrća. Najbolja varijante je da voće zaledite i umesto leda koristite njega. Na taj način će smuti biti hladan i osvežavajući a opet punog ukusa.

Šejk koji podmlađuje sadrži borovnice, šljive i lan a više možete da pročitate OVDE.

Budite kreativni

Ne postoji pravilo koje će vam reći da napravite vaš smuti ovako ili onako. Umesto mleka dodajte soju, kuvani pirinač, ili sve što vam pada na pamet kako biste stvorili pravi šejk baš za vas. Ono što je bitno je da stavite u njega što više hranljivih sastojaka i namirnica punih vitamina, jer to je suština smutija, da se ujutru "napunite" vitaminima. I veoma je bitno da vam taj napitak prija.

Neka to bude deo vaše svakodnevne rutine

Usluga koju ćete učiniti sebi je da se naviknete da svaki dan koristite ovaj napitak. Trik je u tome da svakodnevno u svoju dnevnu rutinu uvedete i ispijanje smutija, kao naprimer što ispijate kafu. Nakon nekog vremena kada uvidite kako se ispijanje zelenog napitka prvo vidi na vašoj koži, pa tek onda na celom organizmu, priprema smutiija vam neće predstavljati problem i sami ćete hteti da ga ispijate redovno.

Očistite dobro zeleniš

Pored pranja, zeleniš morate i očistiti od peteljki i korena koji će u suprotnom dati gorak ukus smutiju. Jednostavno odstranite drvenasti deo stabljike kod spanaća, kelja i drugog zeleniša.

Da, to zahteva pripremu! Ali i kuvanje zahteva pa opet znate da određene namirnice morate skuvati. Učinite sve što možete da napravite što ukusniji i bolji smuti u kojem ćete uživati.

Uz ovaj napitak momentalno popravite zdravlje, više možete da nađete OVDE.

Ne budite derište

Ne dozvolite da vas uplaše spiskovi sastojaka za određene smutije. Nemojte da pijete nešto što vam ne prija. Ne pravite nešto što ćete sa gađenjem da pijete. Jednostavno ako vam ne odgovara grejpfrut, ne stavljajte ga u smuti.

Budite odgovorni i redovno pijte vaš zeleni napitak zdravlja. Ne budite lenji, operite povrće i dobro ga očistite kako bi vaš smuti imao divan ukus.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs