IZBACITE OTROVE IZ SEBE

TRUJU NAS, UNIŠTAVAJU NAM IMUNITET I SVE ORGANE: Očistite telo od teških metala i toksina, dok ne bude KASNO!(RECEPTI)

Naš organizam je, nažalost, prepun otrova, onih koje udišemo, unosimo hranom ili upijamo preko kože. Saznajte kako da svoje telo očistite od ovih "tihih ubica"!

Fitnes & Nutricija
Autor:
TRUJU NAS, UNIŠTAVAJU NAM IMUNITET I SVE ORGANE: Očistite telo od teških metala i toksina, dok ne bude KASNO!(RECEPTI)
Foto: Shutterstock

Svakodnevno dolazimo u kontakt sa teškim metalima jer su prisutni svuda oko nas. Poznati su nam teški metali u vodi za piće, hrani, vazduhu. U sebi ih kriju brojna sredstva za kućnu i ličnu higijenu. Ima ih u konzervama od aluminijuma i aluminijumskim folijama, baterijama, sijalicama, metalnom posuđu. Nalazimo ih i u određenim vrstama farbi, kao i namirnicama, najčešće ribi, lekovima, duvanu.

Problemi nastaju kada se teški metali u organizmu natalože do granica koje prevaziIaze normalne. Ukoliko oksidirauju, počinju izazivati oštećenja, najčešće na delovima nervnog ili endokrinog sistema, kao i digestivnog trakta. U slučaju da se ova stanja ne tretiraju blagovremeno, mogu nastati brojne fizičke, mišićne i degenerativne promene. One s vremenom uzrokuju i oboljenja poput multiple skleroze

Važno je znati kako teške metale nije moguće izbeći u potpunosti. Jednom kada se natalože u našem organizmu, mogu uzrokovati celi niz zdravstvenih problema i tegoba. Upravo zbog toga velik broj lekara, nutricionista i fitoterapeuta preporučuje redovne kure detoksikacije. Samo nam one mogu osloboditi telo od nataloženih toksina i opasnih metala.

Redovne kure detoksikacije uz pomoć aktivnog uglja, korijandera, zeolita, zelene gline mogu i tekako pomoći.

Medicinski aktivni ugalj dejstvo

Ovaj moćan preparat vezuje toksine i teške metale (ali ne i hranljive materije), a pritom ga organizam ne apsorbije. On se zajedno sa štetnim materijama izbacuje putem naših creva.

Za čišćenje organizma od tešhih metala preporučuje se doza od 20 g uglja dnevno, tokom najduže dve nedelje. Najbolji efekti se postižu ako se uzima 2 sata pre jela, jer hrana blokira proces detoksikacije.

Korijander je prirodni detoksikator

Ova biljka je jedan od najjačih prirodnih detoksikatora. Najbolje je koristiti ga u svežem stanju, kao dodatak lekovitim supama i salatama. Da bi se teški metali u organizmu uspešno ostranili preporučuje se veoma efikasan namaz od korijandera. Njega trebate konzumirati svakodnevno najmanje dve nedelje.

Recept za čišćenje organizma sa korijanderom

Izblendati 2 manja čena belog luka, jednu solju svežeg lista od korijandera. Dodajte im 2-3 supene kašike sveže cedenogsoka od limuna, pet kašika maslinovog ulja i prstohvat nerafinisane morske soli.

Ovako dobijena pasta od korijandera treba se čuvati u staklenoj teglici u frižideru. Koristite svakodnevno dve sedmice, pa napravite kraću pauzu.

Detoksikacija organizma zelenom glinom i zeolitom

Kako bi se eliminisali teški metali iz organizma u potpunosti obavezno koristite kupke sa zelenom glinom.

Priprema kupke:

Potrebno je da u kadu napunjenu toplom vodom dodati 5-6 kašika zelene gline. Provedite u njoj oko pola sata (voda treba biti što toplija). Kroz otvorene pore, lekovita glina prodire u organizam i izvlači toksine i teške metale.

Hlorofil čisti telo od toksina i štetnih metala

Jedite što više zelenog lisnatog povrća jer ono sadrži hlorofil, jedan od najvažnijih helata u prirodi. Inače, helacija je proces vezanja atoma teških metala za kompleksna organska jedinjenja i njihovo izbacivanje. Sposobnost hlorofila da vezuje i uklanja teške metale poput žive iz organizma, čini ga veoma moćnim prirodnim detoksikatorom.

Mineral zeolit je moćan detoksikator

Zahvaljujući izvanrednoj sposobnosti apsorpcije otrova, treba koristiti njegov prah u kurama da bi se eliminisali teški metali u organizmu. Ukoliko se redovno upotrebljava, zeolit veoma efikasno uklanja živu, arsen, hrom, nikl, olovo i druge metale iz organizma. Odlična je prevencija i sprečava mnoga ozbiljna oboljenja poput karcinoma.

KAKO OČISTITI ORGANIZAM OD TEŠKIH METALA – RECEPTI

Postoje i brojne prirodne recepture koje preporučuju fitoterapeuti. One uspešno detoksikuju i eliminišu postojeće tegobe koje izazivaju teški metali u organizmu, evo nekih od njih.

Čaj od korena maslačka

Prelijte kašiku korena maslačka sa 5 dl provrele vode. Zatvorite poklopcem i ostaviti tako neka odstoji 60 minuta. Procedite dobijeni čaj i pijte ga redovno u toku dana. Terapija čišćenjem se drži tri sedmice.

Šargarepa, kopriva i šipak – fantastični trio

Sipajte u odgovarajuću emajliranu šerpu po dve velike supene kašike lista od koprive, izrendane šargarepe i istucanog ploda šipka. Sveprelijte sa 5 dl vode. Zagrevajte sve do ključanja, a zatim snizite temperaturu i kuvajte narednih 10 -tak minuta. Sklonite šerpu sa šporeta i ostaviti poklopljeno neka odstoji najmanje 3 sata.

Dobro procedite i dodajte kašiku kvalitetnog domaćeg meda, pa sve dobro promešajte. Da bi se eliminisali teški metali u organizmu trebate piti 4 puta dnevno po 1dl čaja. Uvek ga uzimajte pola sata pre jela. Kura se sprovodi 3 sedmice.

Rastavić, crvena detelina, zova i breza

Pomešajte jednake količine rastavića, cvetova zove, crvene deteline i listova breze. Zatim veliku supenu kašiku mešavine prelijte sa 2,5dl tek provrele vode, poklopite i ostavite tako da tridesetak minuta.

Pijte dve do tri šolje ovog lekovitog čaja tokom dana. Terapija se drži 15 dana, nakon koje će se teški metali uspešno izbaciti van našeg organizma.

Naptitak za čišćenje organizma od teških metala

Pomešajte jednake količine sveže ceđenog soka cvekle, crne rotkve i šargarepe. Sve zajedno sipajte u neoštećenu emajliranu šerpu i držite u rerni zagrejanoj na 180°C, naredna tri sata. Kada se napitak za čišćenje organizma ohladi, usipajte ga u staklenu flašu i odložite u frižider.

Uzimati tri puta dnevno po kašiku lekovitog sirupa i vremenom će teški metali u organizmu biti eliminisani.

ŠTA JOŠ POMAŽE ZA DOBRU DETOKSIKACIJU?

Nedavno realizovane studije pokazale su da kurkuma ima izuzetna detoksikujuća svojstva. Naročito je dobra kada je reč o eliminaciji aluminijuma, a još bolje rezultate daje kada se kombinuje s crnim biberom.

Delotvorne su i čia semenke bogate omega-3 masnim kiselinama i vlaknima koje uklanjaju teške metale iz debelog creva.

Veoma efikasno deluje i sok od ječmene trave. Poželjno je konzumirati jednu do dve kašičice ove tečnosti, samostalno ili u kombinaciji sa sokom od narandže.

Mnogi detoks saveti preporučuju i ispijanje soka od listova aloe.

Ukoliko je gajite kao saksijsku biljku, odstranite nekoliko listova, uklonite bodlje i kožu, te iscedite svež gel. Konzumirajte ga u svežem stanju ili u nekoj smuti kombinaciji.

Snažno detoksikujuće deluje i zeleno povrće (kelj, spanać, peršun, kupus, krastavac) jer sadrži visoke nivoe vitamina C. On je zapravo snažan antioksidans.

Ukoliko ste u prilici, nabavite i morske alge, sveže, u prahu ili u vidu suplemenata. Prava su riznica minerala, vitamina i amino-kiselina, te čiste krv, jetru i creva.

DETOX RECEPTI KOJE MORATE PROBATI

Recept za čišćenje organizma

U blender stavite šolju seckanih svežih listova korijandera, sok od jednog limuna ili limete i malo maslinovog ulja. Dobro trebate izmiksati.

Prespite dobijenu mešavinu u staklenu teglu i dodajte dva veća ispasirana čena belog luka i pola šolje suvog voća (nemojte kandirano). Sve još jednom dobro promešajte. Zatvoriti teglu i držiteje u frižideru.

Ako su vam prisutni teški metali u organizmu dozirajte dve kašike tokom dana naredne 2 nedelje. Možete ga koristiti i kao premaz za tost, prilog za salatu ili testeninu.

Fenomenalni zeleni miks

Oljuštite manji krastavac i jabuku, sitno ih iseckajte i sipajteu blender. Dodajte im manji komad korena celera, šaku svežeg spanaća, tri kašike seckanog svežeg korijandera i komadić svežeg korena đumbira . Dobro sve izmiksajte.

Pijte po jednu šolju svaka dva ili tri sata, a u međuvremenu unosite samo čistu vodu.

Detoks tretman traje jedan dan, a predviđena količina unete tečnosti jeste šest šolja soka i šest vode.

Savet plus: Ukoliko detoks tretman sprovodite prvi put, poželjno je da to činite tokom vikenda. Ako se jave određene neželjene reakcije odmah prekinite. Ako vam tretman prija, možete ga produžiti za još jedan dan.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs