Nutricionistkinja Gabrijela Pikok koja godinama sarađuje sa kraljevskom porodicom otkriva kako izgleda njihov dnevni meni i po kojim se to principima oni hrane.
Baš kao što poštuju pravila kada je ponašanje i odevanje u pitanju, svaki član ove porodice voli da se drži pravila i kada je ishrana u pitanju. Primetili ste da su gotovo svi članovi kraljevske porodice doživeli duboku starost, a sve to zahvaljujući ovom načinu ishrane.
Oni primenjuju povremeni post. Pikok je zagovornica dva modela, 4:3 (četiri dana u nedelji se jede bez ograničenja, a tri se unosi samo 500 kalorija) ili model 16:8 (posti se 16 sati u danu, a 8 sati jede).
Post, kako tvrdi, ne preporučuje klijentima isključivo zbog mršavljenja već zato što navedene metode 'deluju protivupalno, sprečavaju kardiovaskularne bolesti i usporavaju starenje'.
Pikok takođe tvrdi da je jedan od ključa dobrog zdravlja uravnotežen unos šećera, stoga poručuje: 'Nikada nemojte jesti voće na prazan stomak jer će vam povisiti nivo šećera u krvi, baš kao i kafa. Preporučujem da voće jedete u kombinaciji sa proteinima'.
Grickalice na bazi proteina, poput jogurta sa orašastim plodovima i raznim semenkama ili proteinske pločice, preporučuje za popodnevni međuobrok.
Večera bi, kaže, trebala biti najlakši obrok u danu. Najbolje bi bilo da se ona satoji od barene ribe ili tunjevine i puno sezonskog povrća.
Ručak se sastoji od mesa, koje nema puno procenata masti i takođe dosta povrća.
Za doručak preporučuje kajganu od jednog celog jaja i 4 belanaca i 2 parčeta tosta.