DOVEDITE LINIJU DO SAVRŠENSTVA

NUTRICIONISTI SAVETUJU: Ako želite da skinete salo sa stomaka, ovih 7 namirnica jedite što češće!

Put do vitke linije nikad nije bio lakši

Fitnes & Nutricija
17:19h Autor:
NUTRICIONISTI SAVETUJU: Ako želite da skinete salo sa stomaka, ovih 7 namirnica jedite što češće!
Foto: Shutterstock

Leto je i zvanično počelo, a sezona kupanja samo što nije otvorena. Ako liniju niste doveli do savršenstva, ne brinite, pronašli smo spisak namirnica koje mogu da pomognu u regulisanju telesne težine i sagorevanju sala sa stomaka.

Izbalansirana ishrana je ključ vitke figure, a bilo bi dobro da u jelovnik uvrstite i sledeće namirnice. Ova hrana će vas zasititi, a ujedno ima i malo kalorija. Osim toga, ozbog svog sastava pomaže da se masne naslage razgrade.

Jabuka

Idealna zamena za slatkiše kada vas uhvati želja za dezertom. Bogata je dijetalnim vlaknima, koji će vas zasititi, poboljšati probavu i pospešiti rad dogestivnog trakta. Takođe, ima diuretska svojstva pa će vas lako osloboditi viška tečnosti.

Grejp

Pola grejpa za doručak ili pola sata pre obroka pomoći će vam u osećaju sitosti i sprečiće prejedanje. Grejp je poznat po bogatstvu vitamina C i kao snažan aktivator metabolizma koji podstiče razgradnju masnoća u telu.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi spadaju u namirnice koje uspešno tope masne naslage i odličan su međuobrok za sve koji paze na liniju ili žele da izgube koji kilogram. Sadrže dobre masnoće koje su neophodne telu i održavaju nas sitim satima.

Orašasti Plodovi
foto: Shutterstock

Maslinovo ulje

Ako mislite da je izbegavanje masnoća najbolji način da izgubite salo sa stomaka, varate se. Mononezasićene masnoće, koje se nalaze u maslinovom ulju mogu da vam pomognu da zadržite nivo holesterola pod kontrolom i obuzdate apetit.

Borovnice

Ukusne bobice niskog glikemijskog indeksa pravo su bogatstvo nutrijenata. Na poseban način deluju na obradu šećera, a veruje se i da smanjuju holesterol.

Čili – ljuta papričica

Osim što smanjuje apetit, ljuta papričica čili zadužena je za termogenezu – stvaranje topline u organizmu. Ona podstiče potrošnju dodatnih kalorija, što pak rezultira gubitkom masnih naslaga, a pritom, pokazuju studije, stimuliše probavni trakt.

Zdrava hrana, Začini, Zdrave namirnice, Pasulj, Semenke, Orašasti plodovi, Čili papričice
foto: Shutterstock

Nar

Nar obiluje folnom kiselinom, vitaminima, vlaknima, dok je s druge strane siromašan kalorijama. Nar je namirnica od koje se mršavi jer smanjuje mogućnost pohranjivanja masnoća u telu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs