MOĆNE I EFIKASNE

OVE BILJKE SU ČUDOTVORCI: Kao od šale sagorevaju masnoće, tope višak kilograma i bilduju imunitet do maksimuma!(FOTO)

Najbolji čajevi za detoks i ujedno mršavljenje koje treba svakodnevno konzumirati.

Fitnes & Nutricija
Autor:
OVE BILJKE SU ČUDOTVORCI: Kao od šale sagorevaju masnoće, tope višak kilograma i bilduju imunitet do maksimuma!(FOTO)
Foto: Shutterstock

Svi znamo da su čajevi dobri za naše zdravlje, a posebno kada se prehladimo, pa uz vrući čaj od nane grickamo keks, jer nam nije ni do čega - preživljavamo i čekamo da prođe.

Ali da li se setite čajeva kada ste zdravi? I da li znate da uz čajeve možete da ubrzate proces mršavljenja i detoksikacije?

Ukoliko naizmenično pijete sledećih sedam vrsta čajeva pojačaćete moć vlastitog tela da se čisti od neželjenih supstanci.

1. Zeleni čaj

Osvežava, rehidrira i pomaže pročišćavanje tela. Daje energiju, a zahvaljujući obilju antioksidansa "nabildovaće" vaš imuni sistem i zaštititi jetru od oštećenja. Dokazano je da pojačava sagorevanje masnoća jer ubrzava metabolizam.

zeleni čaj, napitak, narodni napitak, Napitak za mršavljenje, zeleni napitak
foto: Shutterstock

2. Čaj od korena čička

Čičak se već vekovima koristi u narodnoj medicini za čišćenje krvi, a njegov koren je moćan diuretik. Koren čička poboljšava rad jetre i probavu. Već jedna šolja čaja od korena čička na dan podstaknuće čišćenje organizma.

3. Čaj od sikavice

Sikavica može pomoći jetri da preradi belančevine, ugljene hidrate, masti, lekove, toksine... Pomaže i probavnom sastavu da izbaci otpad iz tela.

čičak
foto: Shutterstock

4. Čaj od đumbira

Đumbir je verovatno jedna od najboljih biljaka za detoks, njegovi sastojci deluju protivupalno i snažni su antioksidansi. Čaj od đumbira potstiče probavu, poboljšava cirkulaciju i pomaže izbacivanje toksina znojenjem.

Odličan je i u izbacivanju nakupljenih toksina i otpadnih materija iz creva i jetre. Ovaj moćan čaj ujutro nam daje energiju, popodne nas stimuliše, a uveče greje.

čaj od đumbira
foto: Shutterstock

5. Čaj od cikorije

Pomaže probavnom sistemu da izbaci toksine iz tela povećavajući količinu probavnih sokova i obnavljajući celi probavni trakt. Uz to je snažan prirodni diuretik.

Cikorija
foto: Shutterstock

6. Čaj od maslačka

Konzumacija maslačka podiže u organizmu količinu enzima za koje je poznato da potstiču detoksikaciju, čak može pomoći izbacivanju kancerogenih materija. Smatra se da čaj od maslačka stimulše jetru i poboljšava njene funkcije, te funkciježučne kese. Odličan je diuretik.

Maslačak, čaj od maslačka, čaj
foto: Shutterstock

7. Čaj od piskavice iliti grčkog semena

Čaj od piskavice mogao bi mnogo pomoći vašem digestivnom traktu. Čaj od semenki piskavice koristi se i za regulaciju nivoa šećera u krvi. Moćan je laksativ, pa ga nemojte piti pre izlaska iz kuće.

Piskavica
foto: Shutterstock

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs