JELOVNIK

NUTRICIONISTA DEPALO O DIJETI NOVAKA ĐOKOVIĆA: Deca mogu da se hrane ovako, samo u JEDNOM SLUČAJU!

Nutricionistkinja Borjana Depalo pričala je na Prvoj o dve velike greške koje Srbi prave tokom ishrane

Nutricija
12:50h Autor:
Foto: Profimedia

Jelena Đoković je izazvala veliku buru izjavom da je sin Stefan jeo meso prve tri godine, pa se sada hrani samo biljkama, kao i mlađa kćerka Tara. Dosta se komentariše i igra i ishrana Novaka Đokovića.

Jelena je, između ostalog, rekla da je vegan postala "iz muke i straha od bolesti", i dodala da njihova deca uvek imaju izbor za obrok, ali su to mnogi dočekali "na nož".

Nutricionista Borjana Depalo je sada objasnila šta je Jelena htela da kaže.

"Verujem da je Jelena izuzetno pažljiva pri balansiranju ishrane svoje dece, ona im verovatno radi i krvnu sliku, to je lična karta organizma, ako imamo dobar feritin, hemoglobin, mi možemo bez mesa. Tada možemo da budemo vegetarijanci i vegani, sve dok je krvna slika dobra", rekla je ona.

Srbi vole da "savetuju" Đokoviću šta da jede, igrao dobro ili slabije, a Depalo je otkrila da zapravo veruju u zabludu, da će mu meso dati više energije pred meč - a to nije tačno!

"Pet do sedam sati mi varimo meso, sva energija mora na njega da se usredsredi. Ako sportista pred meč ili trening, ili mi pred neki napor, pojedemo hranu koja se vari kraće, kao što su mahunarke, mi iz nje brže dobijamo energiju. Šniclu od 200 grama ćemo variti satima i sporije dobijati energiju", objasnila je ona.

"Dakle, ako želimo da budemo dugo siti, možemo meso, ali ako želimo energiju, potrebne su nam mahunarke, pečurke koje su šumsko meso", rekla je ona.

JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA:

Ovako izgleda njegov trodnevni jelovnik:

Prvi dan:

Doručak: Pije velike količine vode, zatim uzme 2 kašike meda; musli (organska zob bez glutena, brusnice, suvo grožđe, seme bundeve ili suncokreta i badem).

Međuobrok: kreker bez glutena sa avokadom i tunjevinom.

Ručak: Salata od mešanog zelenog povrća, testenina bez glutena, tikvice, špargle, sušeni paradajz, vege sir.

Međuobrok: jabuka sa idijskim maslacem; dinja

Večera: Salata od kelja, komorača, kinoe i pinjola, inćuni ili sardina; minesote supa; fileti lososa.

Drugi dan:

Doručak: Velike količine vode, 2 kašike meda; banana sa indijskim maslacem, viće.

Međuobrok: tost bez glutena sa bademovim maslacem i medom.

Ručak: Salata od zelenog povrća, testenina bez glutena, crvena paprika, rukola, indijski orasi, rukola, bosiljak, začinsko sirće.

Užina: voće i orašasti plodovi.

Večera: Salata od tunjevine sa boranijom, pasuljem, rukolom, paradajzom. Supa od paradajza.

Treći dan:

Doručak; Velike količine vode, 2 kašike meda, ovas bez glutena sa indijskim maslacem i bananom; voće.

Užina: domaći humus i jabuke.

Ručak: Salata od zelenog povrća, testenina bez glutena sa pestom.

Međuobrok: Avokado sa krekerima bez glutena.

Večera: Sveža salata od zelenog lisnatog povrća, supa od šargarepe...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...