jednostavan recept

Probajte domaći sok Selme Hajek (54): Za kožu poput njene, potrebno vam je samo 4 sastojka!

Holivudske zvezde uvijek izgledaju savršeno - vitke, lepe i nemaju ni jednu jedinu boru na licu. Barem tako mislimo.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Probajte domaći sok Selme Hajek (54): Za kožu poput njene, potrebno vam je samo 4 sastojka!
Selma Hajek, Foto: Profimedia

Ali, iza mladalačkog izgleda često se krije puno posla i jedna ili dve tajne. Na primer, glumica Selma Hajek uvek oduševi svojim blistavim izgledom. Ta je 54-godišnjakinja poznata po svojoj blistavoj koži bez bora. Sada je na Instagramu otkrila tajnu svog besprekornog izgleda: domaći sok.

Donosimo njen tajni recept

U svom najnovijem videu na Instagramu, glumica pokazuje da svako jutro meša sok od četiri jednostavna sastojka. Tome ne samo da duguje svoju blistavu, mladoliku kožu, već se i kune i u druge pozitivne zdravstvene učinke na telo.

1. Vitamin C

Glumica koristi svježe narandže kao izvor vitamina C. Osim što podržavaju imunološki sistem i probavu, imaju i protivupalni učinak ali se i brinu da ujutru budete dobro raspoloženi.

2. Kurkuma

Selma Hajek zatim dodaje svežu kurkumu u sok od narandže koji sama cedi. Možete je narendanti ili pomešati s ostalim sastojcima u blenderu. Već bi svima trebalo da bude jasno da je ova superhrana prava vitaminska bomba. Deluje antibakterijski i suzbija upale u telu.

3. Crni biber

Ultimativni tajni trik: kako bi telo moglo brže upiti kurkumu, glumica stavi i malo crnog bibera u sok. Piperin iz bibera podstiče metabolizam i podržava zdravu ishranu.

4. Pasji trn

Ovu biljku nazivaju i „limunom severa“ - nije ni čudo, jer je ovaj sastojak takođe pun vitamina C (ima ga 15 puta više od narandže) i vitamina B12. Sadrži i puno kolagena, koji ima regenerativni učinak na kožu, kosu i nokte pa podstiče telo da samo proizvodi više kolagena. Ovo voće možete nabaviti kao ulje i ukapati nekoliko kapi u gotov sok za ulepšavanje. Svi sastojci zajedno? Onda biste svakako trebali da uvrstite sok lepote Selme Hajek u svoju sledeću jutarnju rutinu.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs