Rutinski test pokazao

Robi Vilijams umalo umro od trovanja zbog načina ishrane: Evo šta je jeo dva puta dnevno!

Imao sam najviši nivo žive koji su lekari ikad videli, rekao je pevač

Fitnes & Nutricija
Autor:
Robi Vilijams umalo umro od trovanja zbog načina ishrane: Evo šta je jeo dva puta dnevno!
Foto: Profimedia

Engleski pevač Robi Vilijams otkrio je javnosti da se umalo suočio sa smrću zahvaljujući ishrani koja je podrazumevala puno morske hrane, a koju je dugo praktikovao.

Naime, pevač je otkrio da je u jednom trenutku imalo toliko visok nivo žive u organizmu, da je moglo da se završi fatalno, piše Mirror.

Doktori su objasnili Robiju da je previše uživao u konzumiranju hobotnice, tune i lignjama, da je moglo da se završi loše, jer su ti morski plodovi bili puni žive. Do ovog otkrića Robi je došao rutinskim testom krvi.

Rezultati su pokazali nivoe žive koji se mogu smatrati toksičnim i lekari su pevaču objasnili da je time sebe stavio u rizik za plućne bolesti i rak kože.

"Jeo sam morske plodove dva puta dnevno i imao sam najviši nivo žive u telu koji su lekari ikad videli. Testirao sam se na živu jer je moja žena neurotična po tom pitanju i radi sve moguće testove. Uu svakom slučaju, zahvalan sam Bogu, jer sam mogao da završim mrtav zbog trovanja živom i arsenom", rekao je Robi.

Nakon ovih saznanja, Robi se vratio veganskoj ishrani, koju je prvo otpočeo 2017. godine.

"Dan nakon što su mi ovo saopštili, vratio sam se biljnoj ishrani", kaže Robi.

Riba, a posebno tuna, sabljarka, kraljevska skuša i ostrige, sadrže metil živu, koja u velikim količinama može biti opasna. Trovanje živom izaziva metalni ukus u ustima, slabost u mišićima i osećaj mučnine i opšte slabosti, piše Mirror.co.uk.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs