ima sve što vam je potrebno

Pored njega vam nisu potrebni nikakvi suplementi: Smuti od nara je okrepljenje za ceo organizam!(RECEPT)

Zima je period godine kada su našem telu potrebni dodatni vitamini, koji će ojačati naš imuni sistem i učiniti nas manje podložnim infekcijama, a ovaj napitak ubezbediće vam upravo to!

Fitnes & Nutricija
Autor:
Pored njega vam nisu potrebni nikakvi suplementi: Smuti od nara je okrepljenje za ceo organizam!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Tokom zimskih meseci, kad je sezona infekcija, poželjno je jesti što više voća, kako bismo ojačali organizam i opskrbili ga potrebnim vitaminima. Sveže, iseckano voće možemo zameniti onim ubačenim u smuti, a uz dodatak drugih sastojaka to može postati hranljivi doručak ili užina. Smuti od nara je višestruko koristan – blagotvoran je za zdravlje, ali i veoma ukusan i okrepljujuć.

Nar je prepun polifenola, moćnih antioksidansa koji pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima (upale, znaci starenja i određeni karcinomi).Takođe je odličan izvor kalijuma, elektrolita važnog za pravilno funkcionisanje mišića. Zahvaljujući visokom procentu vlakana, to voće pomaže da nivo šećera u krvi bude stabilan. Pored toga, čuva zdravlje srca i krvnih sudova, a dobar je i za varenje. Dijabetičari treba da budu oprezni pri njegovoj konzumaciji, jer sadrži veliku količinu prirodnog šećera.

Smuti od nara

Sastojci:

Priprema:

Izblendajte sve sastojke, pa napitak sipajte u širu čašu i ukrasite voćem po izboru (zrna nara, kriška pomorandže ili nekoliko borovnica). Smuti popijte neposredno posle pripremanja, kako ne bi došlo do gubljenja hranljivih sastojaka koji se nalaze u njemu.

(Stil.kurir.rs/Lepota&Zdravlje)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs