NEIZOSTAVNI SASTOJCI

Spas su za kožu u zimskom periodu: Ovih pet sastojaka želite u svom losionu za telo!

Kako bi pronašli idealnu formulaciju za negu vaše kože tela tokom zime, preporučujemo da nađete proizvod koji sadrži neki od ovih sastojaka

Nega
Autor:
Spas su za kožu u zimskom periodu: Ovih pet sastojaka želite u svom losionu za telo!
Foto: Shutterstock

Da li zima čini vašu kožu tela suvom i grubom? Postoji brzi način da je ponovo učinite glatkom i mekom uz pomoć ultra hidrirajućih sastojaka. Sve što treba jeste da pronađete proizvod koji sadrži neke od ovih sastojaka i videćete promenu.

Rešenje su sastojci koji spadaju u grupu humektanata. Oni imaju sposobnost da privlače i zadržavaju vodu, te kada se sadrže u kremi ili losionu, redovnim korišćenjem oni obezbeđuju dubinsku i dugotrajnu hidrataciju. Zato kada sledeći put odete u kupovinu proizvoda za negu tela, potražite sledeće sastojke.

1. Hijaluronska kiselina

Sastojak o kome se verovatno najviše priča poslednjih godina i prava je zvezda kada je reč o hidrataciji. Ima moć da zadrži do 1000 puta svoje težine u vodi, i samim tim, obezbedi celodnevnu hidrataciju kože.

2. Provitamin-B5

Ovaj umirujući, protivupalni sastojak zaceljuje i omekšava kožu. Poznat i kao pantotenska kiselina (iliti pantenol) on ima moć da stabilizuje barijeru vaše kože, ojača je i time spreči isparavanje vode iz nje. Pored toga umanjuje svrab, crvenilo i bol.

3. Colloidal Oatmeal

Ovo je zapravo samlevena ovsena kaša koja je poznata po tome da čini kožu neverovatno mekom i svilenom. Često se koristi ukoliko imate svrab, crvenilo, iritacije ili ekceme, a preporučuje se tokom zimskog perioda kada je koža sklona pucanju i prekomernom sušenju.

4. Ši puter

Sigurno ste upoznati sa jakim obnavljajućim i negujućim efektima ši putera. Ovaj puter, ekstrakovan iz semena ploda Afričkog Ši drveta ima razne masne kiseline koje pospešuju kvalitet kože i dovode u balans i onu najsuvlju. Plus, sadrži vitamin A koji podstiče proizvodnju kolagena.

5. Ulje jojobe

Ovo zlatno ulje se proizvodi od semenki jojoba biljke koja živi u suvim klimatskim uslovima. Ovaj humektant je pun vitamina uključujući C, B i E koji se bori proziv suvoće, oksidativnog stresa i bakterija zbog svog antibakterijskog svojstva. Takođe, ovo ulje nije komedogeno, pa neće zapušiti pore dok zadržava vlagu.

(Stil.kurir.rs/Wanted.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs