LEKOVITA SVOJSTVA

Sa razlogom se vekovima koristi u narodnoj medicini: Ovo voće sadrži moćne supstance koje uništavaju čak i ćelije raka!

Uspešno leči čak i one najtežebolesti

Nutricija
Autor:
Foto: Shuterstock

Beli i crni dud su nepravedno zapostavljeni, a mogu da leče mnoge bolesti. Njihova lekovita svojstva su dokazana više puta, a u narodnoj medicini su poznata još od davnina.

Bbobice i crnog i belog duda su veoma zdrave i pomažu kod mnogih teških bolesti, među kojima su i dijabetes, srčane bolesti pa čak i tumori.

Evo za šta je sve dobar beli dud:

Plodovi belog duda koriste se kod lečenja anemije, dijabetesa, opšte slabosti i slabokrvnosti, a pogoduju i u lečenju opstipacije i probavnih smetnji. Plodovi deluju antikancerogeno te imaju protuupalno delovanje na ljudski organizam.

Otkriveno je da sadrži polifenolne komponente (flavonoide i antocijane) koji su važni antioksidansi i prema tome utiču pozitivno na opšte zdravlje organizma.

Beli dud sadrži organske kiseline, obilje vitamina C, karotin, pektin, vlakna, invertovane šećere, smolu. Ovi aktivni sastojci pomažu kod upala krajnika, kašlja, groznice, dijareje, glavobolje i raznih upala.

Potopite suvo grožđe u vodu, ostavite 24 sata, pa popijte: Potpuni preporod organizma! (RECEPT)

Takođe je bogat i antioksidansima, a njegovom redovnom upotrebom znatno se smanjuje holesterol u krvi, pa na duge staze pomaže i kod srčanih bolesti.

Dud se koristi i kao lek protiv dijabetesa tipa 2, zbog velike kolilčine supstanci koje normalizuju nivo šećera u krvi, a nalaze se u samom listu.

Studija sprovedena na Univerzitetu u Teksasu otkrila je da bobice belog duda sadrže i resveratrol, prirodni fenol koji je delotvoran u borbi protiv nekoliko vrsta tumora i srčanih bolesti.

Crni dud je neprikosnoven u lečenju ovih bolesti:

Crni dud se u narodnoj medicini koristi protiv upale mokraćnih kanala, bolesti usne duplje i grla. Ima pozitivan učinak kod epilepsije, depresije, nesanice i vrtoglavice.

Sok od crnog duda je dobar za iskašljavanje.

Najstariji i najmoćniji narodni lek: Podiže imunitet, reguliše nivo šećer, čuva zdravlje jetre!

foto: Shutterstock

Ovako se pravi čaj i sok od duda:

Sa 0,5 l proključale vode prelije 50 gr usitnjenog lista duda. Ostavite 10 sati poklopljeno uz povremeno mešanje, pa nakon toga procedite i pijte nekoliko puta u toku dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...