NISTE NI SVESNI NJENIH MOĆI!

Limunova trava je tako moćna: Snižava temperaturu, jača imunitet, uništava gljivice i bakterije, regeneriše kožu i kosu!

Iako je namanje poznat i zastupljen deo limuna, ovaj sastojak ima mnoštvo neverovatno pozitivnih dejstava na naš+e zdravlje

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Limunova trava raste u azijskim zemljama, dakle uspeva u tropskim i suptropskim područjima. Poznata je u primeni azijske kuhinje (pa tako jelo dobija citrusnu aromu jer se doda jelu u obliku mlevene citrusne trave ili u obliku limunovog lista), jer je veoma blagotvornog svojstva za naše zdravlje.

 

Čak se koristi u medicinske i terapeutske svrhe jer ima antibakterijsko i

antiseptičo dejstvo. Stoga se primenju za šire područje lečenja. Za to se limunova trava koristi u obliku eteričnog ulja ili kao čaj.


Prvenstveno se koristi kod smetnji disajnih organa i kod snižavanja visoke telesne temperature i grčeva u mišićima. Ublažiće vam bolove svih vrsta (od bolova mišića, stomaka, glavobolje, grla, pa čak i kod drugih bolesti digestivnog trakta). Kao odličan antioksidans, limunova trava će vam poboljšati zdravlje jetre i pankreasa zbog detoksikacije koju podstiče ova biljka.


Pored toga, limunova trava će vam regulisati nivo holesterola u krvi. A dovešće i do regulacije probavnog sistema i otkloniće vam zatvor.

 

Blagotvornost ove biljke dokazana je čak i kod lečenja tumora. Dokazano je da pomaže kod propratnih posledica od zračenja i hemoterapije (što se najčešće ispoljava u obliku gađenja, mučnine, malaksalosti, itd.). Pored toga, naki stručnjaci ističu i njen blagotvorni psihološki aspekt. Naime, pomoći će kod pojave anksioznosti i depresivnih epizoda.

Sada ćemo detaljnije reći o pozitivnim i lekovitim aspektima eteričnog ulja limunove trave, jer vam ovo eterično ulje u mnogim pojedinostima može pomoći:

 

Podići će vam imunitet

 

Jer se ulje ove biljke smatra pravim čistačem (tonikom) za sve sisteme u organizmu i podstiče upijanje nutrijenata.

 

Eleminisaće ili ublažiti bolove, snižava telesnu temperaturu kada ste bolesni

 

Efikasno će vam ovo ulje otkloniti groznicu, suzbiti nastalu infekciju, a podsticanjem znojenja doći će do detoksikacije organizma i regulasanja telesne temperature.

 

Ubija glivice i bakterije a i rane će vam brže zarastati

 

Stoga, učinkovito će vam delovati i preventivno kod raznih infekcija u želudcu, crevima, u urinalnom sistemu, kao i kod zaceljenja rana svih vrsta. Pomaže u lečenju oboljenja kao što su tifusna groznica, trovanja hranom, različita kožna oboljenja, pa čak i malarije. Sprečava nastanak svake vrste sepse. a pomaže i kod zaustavljanju krvarenja sužavajući efikasno krvne žile.

Prirodni je dezodorans

 

Lako ga možete primeniti u te svrhe. Biće vam to potpuno prirodan dezodorans i neškodljiv. Stoga, često se ovo eterično ulje koristi i kao osveživač prostorije. Čak je dovoljno samo nekoliko kapi da stavite u raspršivač sa vodom, i vaš osveživač prostora je spreman za upotrebu. Uz dodatak drugih i kvalitetnih ulja, poput lavande, čajevca ili mente, vrlo jednostavno možete napraviti svoj prirodni dezodorans.

 

Pomaže rastu i lepšem izgledu kose

 

Limunova trava učvršćuje folikul dlake. Kod raznih problema sa kosom vam može pomoći kao što su alopecija (opadanje) kose, kod svraba, kod crvenila temena. Ovo ulje će dati kosi svežinu i lep miris. Dovoljno je samo nekoliko kapi da utrljate u kosu i posle dva minuta isperite kosu.

 

Koža će vam biti lepša

 

Limunova trava će je regenerisati i delovaćete svežije i mlađe. Ona čisti na fantastičan i blagotvoran način sve tipove kože, pa stoga, ne morate se bojati da li odgovara vašem tipu kože. Temeljno će vam očistiti pore, koža će vam postati čvršća, a limunova trava deluje i kao prirodan tonik. Eterično ulje ove biljke možete koristiti svakodnevno uz svoju redovnu rutinu (kozmetičke preparate) i za kožu i za kosu.

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs